Γονείς Οικονομόπουλου: Η αντίδραση της Μενεγάκη στη συνέντευξη του τραγουδιστή

Γονείς Οικονομόπουλου: Η αντίδραση της Μενεγάκη στη συνέντευξη του τραγουδιστή

Γονείς Οικονομόπουλου: Σχόλια από το πάνελ της τηλεοπτικής εκπομπής

Η Ελένη Μενεγάκη και οι συνεργάτες της σχολίασαν τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Οικονομόπουλος στο Κοσμοράδιο 95.1 σχετικά με τα διαζύγια. Στη συνέντευξη, ο τραγουδιστής μίλησε για το διαζύγιο των γονιών του και τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την παιδική του ηλικία. Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του δικού της διαζυγίου ζήτησε συμβουλευτική υποστήριξη από ψυχολόγο, προκειμένου να διαχειριστεί το θέμα με τα παιδιά της σωστά. “Ας θυμηθούμε πρώτα αυτό που είπε, ότι δεν τον πειράζει να μιλάνε για την παιδική του ηλικία. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι παιδί διαζευγμένων γονέων και, όπως λέει και ο ίδιος, δεν είναι ο μοναδικός”, είπε η Ελένη Μενεγάκη ανοίγοντας τη συζήτηση στο πάνελ. “Όχι απλά είναι παιδί διαζευγμένων γονέων, έζησε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Νομίζω ότι δεν είχε δει τη μητέρα του από τα 8 έως τα 20 του χρόνια, μεγάλωσε με τον πατέρα του, τη γιαγιά και τον αδελφό του και κρατά έναν θυμό μέσα του ως παιδί”, συμπλήρωσε η Φλορίντα Πετρουτσέλη.

Παίρνοντας τον λόγο, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου επεσήμανε ότι “Δεν μπορείς να γνωρίζεις ακριβώς πού βρίσκεται το τραύμα σου, από πού προέρχεται και ποια προβλήματα αντιμετωπίζεις σήμερα”. “Λέει: δεν ήμουν το πρώτο παιδί από διαζευγμένους γονείς και δεν θα είμαι το τελευταίο. Το παιδί ενός διαζευγμένου γονέα διαφέρει πάρα πολύ από ένα άλλο. Ένα διαζύγιο όπου οι γονείς συνεργάζονται για το καλό του παιδιού είναι εντελώς διαφορετικό από ένα όπου οι γονείς είναι σε εχθρικές σχέσεις”, πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

oikonomopoulos

«Ένα διαζύγιο είναι πάντα κάτι αρνητικό»

«Τα περισσότερα διαζύγια δεν είναι θετικά, ας μην προσποιούμαστε είμαστε πολύ πιο εξελιγμένοι. Ίσως λόγω έλλειψης εμπειρίας, έλλειψης ετοιμότητας ή επειδή οι σχέσεις μεταξύ των γονέων υπήρξαν πολύ ατυχείς, ορισμένοι δεν κατάφεραν να το διαχειριστούν… Είναι λίγοι εκείνοι που τα κατάφεραν τόσο σωστά ώστε κανείς να μην καταλάβει τίποτα», είπε η Ελένη Μενεγάκη. «Για το δικό μου διαζύγιο, είχα ζητήσει συμβουλή από παιδοψυχολόγο και μου είχε πει ότι ένα διαζύγιο, ανάλογα με το πώς το διαχειρίζονται οι γονείς, μπορεί να είναι κάτι που δεν θα πληγώσει αλλά και κάτι πολύ τραυματικό και πάντα βαρύ βάρος για την ψυχολογία τους», εξομολογήθηκε η Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

«Ένα διαζύγιο είναι πάντα κάτι αρνητικό, αλλά υπάρχει μια κλίμακα. Θεωρώ όμως απαράδεκτο να προβάλλεται ότι οι ψυχολόγοι φαρμακεύουν, ενώ οι θρησκευτικοί ηγέτες όχι. Πολλοί άνθρωποι λύνουν σοβαρά θέματα με τους ψυχολόγους», επεσήμανε η Ελιάνα Χρυσικοπούλου. «Δηλαδή, τα δημόσια πρόσωπα δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Μιλάει για τον εαυτό του, εκφράζει την άποψή του», σχολίασε η Ελένη Μενεγάκη.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ