Πληροφορίες που αφορούν τον Έλον Μασκ, την Κομισιόν και την IBM

Πληροφορίες που αφορούν τον Έλον Μασκ, την Κομισιόν και την IBM

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ασκεί κριτική στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, μετά τη δημοσίευση του σε αντισημιτικό σχόλιο στο Χ. Ο Μασκ απάντησε σε μια ανάρτηση που ανέφερε ότι οι Εβραίοι ενθαρρύνουν το μίσος κατά των λευκών, συγχρόνως αναφερόμενος σε αντίστοιχες πρακτικές που κατηγορείται ότι συμβάλλουν στην ενθάρρυνση του μίσους εναντίον τους. Η κυβέρνηση θεωρεί την επανάληψη αυτών των ψευδών δηλώσεων ως απαράδεκτη, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη φονική ημέρα του Ολοκαυτώματος μια ημέρα νωρίτερα.

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι διαδηλώσεις του Μασκ και σε άλλες αναρτήσεις που περιελάμβαναν αντισημιτικό περιεχόμενο. Οι Βρυξέλλες κάλεσαν τις υπηρεσίες της Ε.Ε. να μην διαφημίζονται στο Χ λόγω της αυξανόμενης παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους, ενώ η IBM ανακοίνωσε την άμεση απόσυρση των διαφημίσεών της από την πλατφόρμα λόγω παρουσίας αντισημιτικού υλικού

Η Επιρροή του Μασκ

Οι δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου για αντισημιτικά θέματα προκάλεσαν αντιδράσεις, με τον Λευκό Οίκο να εκφράζει την αντίθεσή του προς τις δηλώσεις.

Αντιδράσεις στην Ε.Ε. και στην IBM

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις υπηρεσίες της να σταματήσουν τη διαφήμισή τους στο Χ λόγω της άυξησης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους. Επίσης, η IBM αποσύρει τις διαφημίσεις της από το Χ, καθώς διαπιστώθηκε ότι τοποθετήθηκαν δίπλα σε αντισημιτικό περιεχόμενο.

Elon Musk 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ