Ο Όσκαρ Πιστόριους αφέθηκε ελεύθερος 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της Στέενκαμπ

Ο Όσκαρ Πιστόριους αφέθηκε ελεύθερος 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της Στέενκαμπ

Ο Όσκαρ Πιστόριους αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή ποινής σχεδόν 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ, από τη φυλακή της Νότιας Αφρικής. Ο Πιστόριους, που σήμερα είναι 37 ετών, πυροβόλησε πολλές φορές την Στέενκαμπ το 2013 μέσα από μια πόρτα, ισχυριζόμενος αργότερα ότι την πέρασε για διαρρήκτη.

Καταδικάστηκε τελικά για φόνο το 2015, αφού το εφετείο ανέτρεψε προηγούμενη ετυμηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Σύμφωνα με τη νοτιοαφρικανική νομοθεσία, όλοι οι παραβάτες δικαιούνται να εξεταστούν για αποφυλάκιση με αναστολή όταν έχουν εκτίσει το ήμισυ της συνολικής ποινής τους, η οποία για τον Πιστόριους ορίστηκε τελικά το 2017 σε 13 χρόνια και πέντε μήνες. Η μητέρα της Στέενκαμπ δήλωσε ότι αποδέχεται την απόφαση να αποφυλακιστεί ο πρώην αθλητής, αλλά πρόσθεσε ότι η οικογένειά της είναι αυτή που «εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης».

Ο Πιστόριους θα ζει υπό αυστηρούς όρους -μεταξύ άλλων δεν θα μπορεί να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης- έως ότου λήξει η ποινή του το 2029.BBC Breaking News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ