Νετανιάχου – Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ξεκινήσαμε, θα νικήσουμε»

Νετανιάχου – Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ξεκινήσαμε, θα νικήσουμε»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για να δείξει ότι η απάντηση του Ισραήλ έναντι της Χαμάς θα είναι αδυσώπητη. Δημοσιοποίησε ένα βίντεο από αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και έγραψε στην ανάρτησή του «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα νικήσει». Σύμφωνα με το Walla News, ο Νετανιάχου ενημέρωσε τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι το Ισραήλ ξεκίνησε επιχείρηση στη Γάζα. Είπε επίσης ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εισβάλει στη Γάζα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι «η απάντησή μας στην πρωτοφανή και πολυμέτωπη επίθεση των Παλαιστίνιων ανταρτών από τη Λωρίδα της Γάζας θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή». Ο Νετανιάχου μίλησε σε δημάρχους των νότιων συνοριακών πόλεων, που δέχθηκαν επιθέσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε,

«Ξέρω ότι έχετε περάσει τρομερές δυσκολίες. Αυτά που θα περάσει η Χαμάς θα είναι ακόμα πιο σκληρά! Είμαστε μόλις στην αρχή της εκστρατείας. Η ηγεσία σας είναι ισχυρή και θα χρειαστεί ακόμα περισσότερη δύναμη στις επόμενες δύσκολες μέρες», είπε.

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί για να βοηθήσει τους πληγέντες και να αλλάξει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Είπε επίσης ότι είναι δυνατόν να νικήσουμε την Χαμάς με δύναμη και αποφασιστικότητα.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται για τρίτη ημέρα στο Ισραήλ και τη Γάζα, με βομβαρδισμούς να σημειώνονται και στα δύο μέρη. Σήμερα το μεσημέρι ακούστηκαν σειρήνες αεροπορικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και σε άλλες περιοχές του Ισραήλ. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι το Τελ Αβίβ, ενώ οι οικογένειες έκλεισαν στα καταφύγια για προστασία.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, ανακοίνωσε πλήρη αποκλεισμό της Γάζας. «Δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, νερό ή καύσιμα», δήλωσε υποστηρίζοντας ότι αυτά τα μέτρα λαμβάνονται ως μέρος της μάχης του Ισραήλ κατά των “τρομοκρατημένων ανθρώπων”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ