Νέο νομοσχέδιο για την απαγόρευση της σφαγής σκύλων για κατανάλωση στη Νότια Κορέα

Νέο νομοσχέδιο για την απαγόρευση της σφαγής σκύλων για κατανάλωση στη Νότια Κορέα

Σήμερα (9/1), το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ψήφισε ένα νέο νομοσχέδιο που απαγορεύει την εκτροφή και τη σφαγή σκύλων για κατανάλωση, θέτοντας έτσι τέλος σε μια παραδοσιακή αλλά αμφιλεγόμενη πρακτική. Το νομοσχέδιο έλαβε σπάνια διακομματική υποστήριξη και αναδεικνύει πώς η στάση απέναντι στην κατανάλωση σκύλου έχει αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες. Ο νόμος απαγορεύει ακόμη τη διανομή και την πώληση προϊόντων διατροφής που παρασκευάζονται με συστατικά σκύλου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όποιος σφάζει σκύλο για τροφή μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση έως και τρία χρόνια ή με πρόστιμο έως και 30 εκατομμύρια κορεατικά γουόν (περίπου 20.800 ευρώ). Οι ιδιοκτήτες εκτροφείων, τα εστιατόρια κρέατος σκύλων και άλλοι εργαζόμενοι στο εμπόριο σκύλων θα έχουν μια τριετή περίοδο χάριτος για να κλείσουν ή να αλλάξουν την επιχείρησή τους. Ο νόμος τώρα οδηγείται στον πρόεδρο Γιουν Σουκ Γιολ για τελική έγκριση.

1.100 φάρμες σκύλων θα κλείσουν

Περίπου 1.100 φάρμες σκύλων στη Νότια Κορέα λειτουργούν για διατροφικούς σκοπούς, με περίπου μισό εκατομμύριο σκύλοι να εκτρέφονται σε αυτές. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν εργαστεί για τη διάσωση σκύλων από τις νοτιοκορεατικές φάρμες και τη μετεγκατάστασή τους στο εξωτερικό. Ο αριθμός των εστιατορίων που σερβίρουν σκύλο στην πρωτεύουσα Σεούλ έχει μειωθεί κατά 40% λόγω της μειωμένης ζήτησης. Ακόμη, το 64% των ερωτηθέντων ήταν κατά της κατανάλωσης κρέατος σκύλου, σύμφωνα με έρευνα του 2022 από την Gallup Korea.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ