Επίθεση των drones στη Μόσχα: Η στιγμή της επίθεσης στον ουρανοξύστη

Επίθεση των drones στη Μόσχα: Η στιγμή της επίθεσης στον ουρανοξύστη

Ουκρανικά drones προκάλεσαν χάος στην καρδιά της επιχειρηματικής περιοχής της Μόσχας σε μια τριπλή επίθεση σήμερα το πρωί. Πυρκαγιές ξέσπασαν σε μεγάλα κτίρια και τα τοιχώματα ουρανοξυστών γκρεμίστηκαν από τα χτυπήματα. Οι εκρήξεις προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε δύο κτίρια γραφείων.

Καταγραφές από βίντεο έδειξαν τις στιγμές της επίθεσης και τις αντιδράσεις των ανθρώπων που βρίσκονταν στην περιοχή. Το πρώτο από τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη χτύπησε τον 50όροφο πύργο IQ Quarter Tower, ενώ το δεύτερο έπληξε τον ουρανοξύστη Oko-2. Ο δήμαρχος της Μόσχας ανέφερε ότι οι ζημιές ήταν ελαφρές παρά τις σκηνές καταστροφής. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι τα αεροσκάφη έχασαν τον έλεγχο εξαιτίας τεχνολογίας ηλεκτρονικού πολέμου και αποκαλεί το περιστατικό “απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης”.

Βίντεο: Η στιγμή της ουκρανικής επίθεσης με drones στην καρδιά της Μόσχας

Άλλο ένα βίντεο δείχνει το drone να πέφτει πάνω σε ένα κτίριο, ενώ μια γυναίκα φωνάζει: «Μαμά!». Πολλαπλά ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο. Ο Πούτιν απείλησε ευθέως με τη χρήση πυρηνικών όπλων, δηλώνοντας ότι αυτή είναι η μόνη διέξοδος. Αναφορές για επίθεση με drones στην Κριμαία εμφανίστηκαν επίσης. Η Μόσχα υποβαθμίζει τις επιθέσεις της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να μην ανησυχήσει τον κόσμο και να διατηρήσει την εικόνα της επιτυχίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ