Κρουαζιερόπλοιο: Πανικός λόγω πελώριων κυμάτων

Κρουαζιερόπλοιο: Πανικός λόγω πελώριων κυμάτων

Στιγμές πανικού σε κρουαζιερόπλοιο εξαιτίας τεράστιων κυμάτων

Ανατριχιαστικές σκηνές επιβαινόντων κρατούν τα σωσίβιά τους, καθώς τεράστια κύματα χτυπούν ένα ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο στη Βόρεια Θάλασσα. Το πλοίο MS Maud μετέφερε τουρίστες σε περιοχές όπου τα συμβατικά, πιο μικρά σκάφη δεν μπορούν να φθάσουν. Ωστόσο, τα κύματα ύψους 20 μέτρων που προκάλεσε η καταιγίδα «Pia» προκάλεσαν δυσλειτουργία του πλοίου, αφήνοντας τους επιβάτες παγιδευμένους. Στο βίντεο, ανησυχητικές εικόνες δείχνουν τους ανθρώπους να παλεύουν να παραμείνουν σταθεροί από καρέκλες και τραπέζια ενώ το πλοίο ταλαντεύεται.

Ένα άτομο ακούγεται να φωνάζει «ξαπλώστε στο πάτωμα», πριν εμφανιστούν σε κοντινό πλάνο τα τεράστια κύματα που προκάλεσε η καταιγίδα. Το βίντεο κλείνει με εικόνα των επιβατών που περιμένουν στο πλοίο με τα σωσίβιά τους.

Στιγμές πανικού στο κρουαζιερόπλοιο

Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν μια Βρετανίδα γιαγιά και ένας παππούς που είχαν παγιδευτεί στο πλοίο. Ο Μπράιαν Λόντερ, 75 ετών, ταξίδευε με την σύζυγό του Κάρολ για να γιορτάσουν τα 70ά γενέθλια της σε μια κρουαζιέρα. Τώρα φοβούνται ότι δεν θα προλάβουν να επιστρέψουν εγκαίρως στην πατρίδα τους για τα Χριστούγεννα. Το MS Maud αναχώρησε από τα Tilbury Docks στις 9 Δεκεμβρίου, αλλά έπεσε σε φουρτουνιασμένα νερά και έχασε την ισχύ της μηχανής του μαζί με όλο τον εξοπλισμό πλοήγησης στις 21 Δεκεμβρίου.

«Δεν περιμέναμε τόσο άσχημη καταιγίδα»

Ο Λόντερ δήλωσε ότι είδε τα κύματα να φτάνουν στο παράθυρο της καμπίνας τους παρόλο που βρίσκονταν στον πέμπτο όροφο του καταστρώματος, και το νερό να εισβάλλει στους διαδρόμους. «Νομίζαμε ότι θα ήμασταν εδώ για τα Χριστούγεννα. Σε κάποιο στάδιο, ετοιμάζαν τις σωσίβιες λέμβους». Αποπλεύσαμε στις 9 Δεκεμβρίου. Επρόκειτο να τελειώσουμε στις 23 Δεκεμβρίου. «Περάσαμε πολλές ώρες χωρίς ρεύμα. Τα κύματα έφταναν μέχρι το παράθυρό μας στο κατάστρωμα πέμπτο. Ανησυχήσαμε όταν το νερό μπήκε μέσα».

«Γνωρίζαμε ότι θα είχαμε καταιγίδα, απλώς δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο σκληρή», δήλωσε ο επιβάτης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ