Ερντογάν: Η επίσκεψή μου στην Αθήνα ήταν επιτυχημένη και επιθυμούμε φιλία

Ερντογάν: Η επίσκεψή μου στην Αθήνα ήταν επιτυχημένη και επιθυμούμε φιλία

Θετικός ήταν ο απολογισμός της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μια νέα σελίδα θα ανοίξει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επιμένοντας στη σημασία της συνέχισης του διαλόγου σε υψηλό επίπεδο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του, δήλωσε ότι επιθυμούν να εστιάσουν στη φιλία, προσθέτοντας ότι αναζητούν την αρμονία και επιθυμούν ηρεμία στο Αιγαίο χωρίς αερομαχίες, καθώς και συζητώντας τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

Επιτυχημένη επίσκεψη

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι επιτυχώς ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψή του και ανέφερε την υπογραφή συμφωνιών σε διάφορους τομείς, καθώς και την αξιολόγηση των διμερών σχέσεων και τα βήματα για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.

«Συνέχιση του διαλόγου»

Ο Ερντογάν τόνισε τη συνέχεια του διαλόγου σε υψηλό επίπεδο και επίβεβαιωσε την αμοιβαία βούληση των δύο χωρών να επιλύσουν τα προβλήματά τους ειρηνικά χωρίς παρέμβαση τρίτων. Επιπλέον, εξέφρασε την υποστήριξή του για τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη και πρότεινε τη διεξαγωγή επόμενης συνεδρίασης στην Άγκυρα.

Δεν εκχωρούμε τα δικαιώματά μας

Ο Ερντογάν αναφερθηκε στο θέμα των υποθαλάσσιων ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου και την επιθυμία του για δίκαιη κατανομή του φυσικού πλούτου στην περιοχή.

Αναφέροντας τις αμυντικές δαπάνες, τόνισε ότι η Τουρκία προσέχει τις αμυντικές της δαπάνες, σημειώνοντας ότι αυτές είναι ασύγκριτα χαμηλότερες από εκείνες της Ελλάδας.

erdogan 5

«Οι τουρκικές δαπάνες για αγορά όπλων είναι ασύγκριτα χαμηλότερες σε σχέση με την Ελλάδα»

Ο Ερντογάν εξήγησε ότι η Τουρκία δαπανά ασύγκριτα λιγότερα στον τομέα της αγοράς όπλων συγκριτικά με την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ