Επίθεση καρχαρία – Αυστραλία: Πανικός στην παραλία του Μπίτσπορτ

Επίθεση καρχαρία – Αυστραλία: Πανικός στην παραλία του Μπίτσπορτ

Επίθεση καρχαρία – Αυστραλία: Συνταρακτικές μαρτυρίες για το συμβάν

Άγρια επίθεση από έναν λευκό καρχαρία δέχθηκε μπροστά στα μάτια έντρομων λουόμενων μια γυναίκα στη νότια Αυστραλία. Η 64χρονη Πάμελα Κουκ -τακτική επισκέπτρια της περιοχής – κολυμπούσε ανοικτά της παραλίας του Μπιτσπορτ, κάπου 300 χλμ. νοτιοανατολικά της Αδελαΐδας, όταν λίγο πριν τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα δέχθηκε την επίθεση του καρχαρία, που τη δάγκωσε δύο φορές. Άλλοι κολυμβητές έσπευσαν να βοηθήσουν τη γυναίκα που ούρλιαζε, ενώ αυτόπτες μάρτυρες από την ακτή είπαν ότι ήταν αιμόφυρτη. Τρομοκρατημένοι λουόμενοι ανέσυραν τη γυναίκα στην ακτή και τις παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φθάσει ασθενοφόρο.

Δύο γυναίκες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία, η Σιλβάνα και η Μισέλ Τζούελ, είδαν την 64χρονη να ουρλιάζει και να κουνάει τα χέρια της ζητώντας βοήθεια σε μια «τρομακτική», όπως είπαν, σκηνή. «Στην αρχή σκεφτήκαμε ότι χαιρετούσε φίλους της, αλλά μετά συνειδητοποιήσαμε ότι κουνούσε απεγνωσμένα τ χέρια τους. Τρέξαμε και είπα στη Μισέλ: “κάλεσε ασθενοφόρο”. Δεν είχαμε ξανακούσει για επίθεση καρχαρία εδώ πέρα. Ήταν τρομακτικό, πολύ τρομακτικό», είπε η Σιλβάνα. Ο Γκρεγκ Ρέι, είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι άκουγε τη γυναίκα να ουρλιάζει ζητώντας βοήθεια μετά την τρομακτική επίθεση.

«Η κατάσταση του θύματος έχει σταθεροποιηθεί»

«Δυο γυναίκες βούτηξαν μέσα. Ήταν καλυμμένες με αίματα και έκαναν λόγο για επίθεση καρχαρία. Αμέσως σπεύσαμε να φέρουμε το κουτί των πρώτων βοηθειών και τη βοηθήσαμε». Ο Γκρεγκ χρησιμοποίησε αιμοστατικό επίδεσμο για να σταματήσει την αιμορραγία από τα τραύματα της 64χρονης, που διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Mount Gambier καθώς ο καρχαρίας την δάγκωσε στο πόδι και τον μηρό. Η κατάσταση του θύματος έχει ευτυχώς σταθεροποιηθεί. Η παραλία έκλεισε μέχρι νεωτέρας, ενώ οι Αρχές «χτενίζουν» με drones τη θαλάσσια περιοχή για να εντοπίσουν το σαρκοβόρο κήτος, που πιστεύουν ότι είναι ένας νεαρός μεγάλος λευκός καρχαρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ