Έλον Μασκ Εβραίοι: Αύξηση του διαφημιστικού μποϋκοτάζ

Έλον Μασκ Εβραίοι: Αύξηση του διαφημιστικού μποϋκοτάζ

Έλον Μασκ Εβραίοι: Οι Apple, Disney, Comcast και Paramount εγκαταλείπουν την πλατφόρμα του Μασκ

Μεγάλοι πελάτες εγκαταλείπουν την πλατφόρμα X του Έλον Μασκ μετά την οργή που προκάλεσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας με μια αντισημιτική ανάρτηση στο πρώην Twitter, που χαρακτήρισε “πραγματική αλήθεια”. Μετά την IBM, οι Apple, Disney, Comcast και Warner Brothers Discovery αποφάσισαν να σταματήσουν να διαφημίζονται στο X, ενώ το ίδιο έκαναν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Paramount και το κινηματογραφικό στούντιο Lionsgate. Ο Μασκ προκάλεσε αντιδράσεις όταν σχολίασε ανάρτηση άλλου χρήστη που υποστήριζε ότι οι Εβραίοι ενθαρρύνουν “το μίσος εναντίον των λευκών”.

Το διαφημιστικό μποϋκοτάζ κλιμακώθηκε μετά από έρευνα από τη Media Matters, σύμφωνα με την οποία προωθητικά μηνύματα εταιρειών όπως IBM, Apple, Oracle και Xfinity βρίσκονταν δίπλα σε αντισημιτικό περιεχόμενο που εξυμνούσε τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό Κόμμα. Εκπρόσωπος του X δήλωσε ότι η εταιρεία δεν τοποθετεί σκόπιμα διαφημίσεις δίπλα σε τέτοιου είδους περιεχόμενο και ότι η πλατφόρμα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Καταδίκη από τον Λευκό Οίκο

Ο Έλον Μασκ αρνήθηκε ότι εμφορείται από αντισημιτισμό και αργότερα εξήγησε ότι τα σχόλιά του δεν αφορούσαν όλους τους Εβραίους, αλλά αναφέρονταν σε οργανισμούς όπως η εβραϊκή ΜΚΟ Anti-Defamation League (ADL) και άλλες “εβραϊκές κοινότητες”. Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τον Μασκ ότι επανέλαβε “ένα αποκρουστικό, αντισημιτικό ψέμα”.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσα από τα έσοδα του X προέρχονται αυτήν τη στιγμή από διαφημίσεις, επειδή είναι πλέον ιδιωτική εταιρεία και δεν δημοσιεύει τριμηνιαίες αναφορές. Πριν αναλάβει ο Μασκ την πλατφόρμα, οι διαφημίσεις αποτελούσαν περίπου το 90% των εσόδων του Twitter. Ο Μασκ προσπάθησε να μειώσει την εξάρτησή του X από τα διαφημιστικά έσοδα προωθώντας συνδρομές επί πληρωμή.

F LsJ XXQAAAV7L

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ