ΔΟΜ: Έκκληση για Συγκέντρωση 8 Δισ. Δολαρίων για την Μεταναστευτική Χρηματοδότηση

ΔΟΜ: Έκκληση για Συγκέντρωση 8 Δισ. Δολαρίων για την Μεταναστευτική Χρηματοδότηση

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) προτείνει τη συγκέντρωση 7,9 δισ. δολαρίων προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειές του για προστασία των μεταναστών, τον περιορισμό του εκτοπισμού αμάχων και τη δημιουργία νόμιμων οδών μετανάστευσης. Η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια του ΔΟΜ, Άιμι Πόουπ, τόνισε τη σημασία της συντονισμένης μετανάστευσης για την παγκόσμια ευημερία και πρόοδο, παρά τις αντιρρήσεις πολλών χωρών.

Ο ΔΟΜ έκανε την έκκληση στη στιγμή που ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους έχει φτάσει τα 117 εκατ., με πολλούς εκτοπισμούς λόγω της ανάρρωσης εντός χώρας. Η έκκληση αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των μακροχρόνιων προβλημάτων και όχι μόνο στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων.

60.000 Νεκροί και Αγνοούμενοι

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να φτάσουν σε ασφαλείς χώρες. Ο οργανισμός υποστηρίζει πως η μετανάστευση είναι απαραίτητη για την παγκόσμια ανάπτυξη και ότι οι μετανάστες σε όλο τον κόσμο συμβάλλουν στο 9,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ