Ακύρωση περίπου 400 πτήσεων λόγω απεργίας στην Iberia

Ακύρωση περίπου 400 πτήσεων λόγω απεργίας στην Iberia

Η αεροπορική εταιρεία Iberia ακύρωσε περίπου 400 πτήσεις στην Ισπανία λόγω της απεργίας των συνοδών εδάφους της εταιρείας. Η απεργία, διακηρύχθηκε από τα συνδικάτα UGT και CCOO, ξεκίνησε την Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου. Επηρεάζει όλες τις επίγειες υπηρεσίες της Iberia και κυρίως τους χειριστές αποσκευών. Αυτή η κοινωνική κίνηση οδήγησε στην ακύρωση περίπου 400 πτήσεων, ενώ περίπου 45.000 επιβάτες θα επηρεαστούν από αυτήν την απόφαση της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Iberia, αυτή η απεργία θα επηρεάσει επίσης περίπου 90 εταιρείες στις οποίες παρέχει υπηρεσίες αεροδρομίου, προκαλώντας τεράστια ζημιά σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ταξίδια προγραμματισμένα για αυτές τις ημέρες. Οι εργαζόμενοι δικαιολογούν την απεργία τους με βάση την ανησυχία τους για την πρόσφατη απώλεια πολλών συμβάσεων στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας που διαχειρίζεται ο δημόσιος όμιλος Aena.

Κριτική των συνδικάτων προς την Iberia

Οι συνδικαλιστές κατηγορούν την Iberia για την έλλειψη προστασίας των εργαζομένων. Η απόρριψη αυτών των κατηγοριών από την εταιρεία έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η Aena έχει προσλάβει νέους παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να αναλάβουν τους εργαζόμενους στην επίγεια εξυπηρέτηση της Iberia, αλλά τα συνδικάτα φοβούνται επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους. Αυτή η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη για τους εργαζομένους της εταιρείας, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν επηρεαστεί από τις αποφάσεις της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ