Υποχρεωτική χρήση ειδικών καθισμάτων στα αυτοκίνητα: Για ποια παιδιά ισχύει

Υποχρεωτική χρήση ειδικών καθισμάτων στα αυτοκίνητα: Για ποια παιδιά ισχύει

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε διευκρινιστικές εγκυκλίους για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προέβη στην εκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων της Υπουργικής Απόφασης του 2014 (17910/1255/2014). Σύμφωνα με αυτές, είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικού καθίσματος για παιδιά κάτω των 150cm/36kg σε καθίσματα επιβατών που είναι εκτεθειμένα (δεν υπάρχει κάθισμα επιβάτης) και σε καθίσματα επιβατών που έχουν ζώνες τριών σημείων.

Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες για τη διαδικασία πιστοποίησης των λεωφορείων.

Η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τονίζει ότι η ασφαλής μεταφορά των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και απαραίτητη για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, τα παιδιά θα πρέπει να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας και να καθίζουν στο πίσω μέρος του οχήματος. Επιπλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικό κάθισμα μέχρι να φτάσουν τα 150cm/36kg. Η επαύξηση αυτής της Υπουργικής Απόφασης και η ενημέρωση της βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας είναι προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Κορίτσι με λευκό και πορτοκαλί μπλουζάκι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ