Συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα: Τρακτέρ γέμισαν την πλατεία

Συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα: Τρακτέρ γέμισαν την πλατεία

Ξεκίνησε το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα, όπου έχουν μεταβεί δεκάδες τρακτέρ από διάφορες περιοχές της χώρας. Ήδη από νωρίς άρχισαν να φτάνουν τα τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος, αφού οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας είχαν ξεκινήσει να ταξιδεύουν από το βράδυ της Δευτέρας.

Οι αγρότες γεμίζουν το Σύνταγμα για το συλλαλητήριο

Αρχικά, εκτιμήθηκε ότι στο Σύνταγμα θα φτάσουν περίπου 150 τρακτέρ, αλλά οι νεότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 200. Σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της αστυνομίας, περίπου 6.000 άτομα διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι αγρότες μιλούν για πάνω από 10.000. Σημειώνεται ότι τα τρακτέρ των αγροτών πέρασαν στο κέντρο της Αθήνας πλήρως συντεταγμένα, τηρώντας τις οδηγίες και σε συνεννόηση με την αστυνομία. Σε όλη τους την πορεία στις εθνικές οδούς συνοδεύονταν από περιπολικά, ενώ κατά τον ίδιο τρόπο αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο το πρωί.

Εκτός από τη Βόρεια Ελλάδα, τρακτέρ έφτασαν στην Αθήνα και από την Εύβοια, την Καρδίτσα, τη Φθιώτιδα, τη Μεσσηνία, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι τα πρώτα τρακτέρ έφθασαν στην πλατεία Συντάγματος, μέσω της οδού Σταδίου και της Φιλελλήνων.

Χιλιάδες αγρότες στο κέντρο της Αθήνας, παρών και ο Κασσελάκης στη διαδήλωση

Χιλιάδες αγρότες έχουν φτάσει στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, με λεωφορεία και ΙΧ, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, που ξεκίνησε στις 18:30 της Τρίτης.  Στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου φωτογραφήθηκε με αγρότες, πριν φύγει με το μετρό για την Κουμουνδούρου. Μετά το τέλος της εμφάνισης, ο Στέφανος Κασσελάκης κατέβηκε στο μετρό Συντάγματος, προκειμένου να μεταβεί στην Κουμουνδούρου για την κρίσιμη συνεδρίαση. Κατά την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο συγκέντρωση ακούστηκαν γιουχαΐσματα από ομάδα διαδηλωτών. Στο συλλαλητήριο βρέθηκαν και βουλευτές και μέλη του κόμματος, μεταξύ των οποίων οι Σωκράτης Φάμελλος, Όλγα Γεροβασίλη, Παύλος Πολάκης, Νίκος Παππάς κ.ά.

Αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Και 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα

Εξάλλου, κλιμάκιο 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής βρέθηκε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Μανόλης Χνάρης, Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε: «Η παρουσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμβολίζει την ισχυρή μας βούληση να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκης

Δεν αντιμετωπίζουν τα πραγματικά προβλήματα. Η κακή διαχείριση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι καθυστερήσεις στην καταβολή ενισχύσεων από τον ΕΛΓΑ, τα υψηλά κόκκινα δάνεια των αγροτών και η έλλειψη εργατών γης έχουν φέρει τον αγροτικό κόσμο της χώρας σε δυσμένεια.

Οι αγρότες αναμένεται να παραμείνουν απόψε στο κέντρο της Αθήνας με τα τρακτέρ τους και να αναχωρήσουν αύριο συνοδεία της αστυνομίας. Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις διαδηλώσεις, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι αγρότες θα επιστρέψουν σύντομα στις αγροτικές τους εργασίες. Ωστόσο, οι αγρότες δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα μπλόκα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αρκετά βήματα προς την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

Σε σχέση με την κυκλοφορία, διάφορα μέτρα έχουν ληφθεί, όπως η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος της διαδρομής των αγροτικών οχημάτων, καθώς και η διακοπή κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ