Συγκλονιστική Κακοκαιρία στην Ελλάδα τέλη Σεπτεμβρίου: Διυπουργική Σύσκεψη για Έκτακτα Μέτρα

Συγκλονιστική Κακοκαιρία στην Ελλάδα τέλη Σεπτεμβρίου: Διυπουργική Σύσκεψη για Έκτακτα Μέτρα

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την αντιμετώπιση της έκτακτης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας. Η σύσκεψη θα επικεντρωθεί σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με έμφαση στην περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία ήδη βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά το πρόσφατο «Δανιήλ”. Πριν τη σύσκεψη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τις επόμενες ημέρες, από Δευτέρα έως και Τετάρτη.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και οι Υφυπουργοί Θανάσης Κοντογεώργης και Γιάννης Μπρατάκος, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, καθώς και τα υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υγείας, Τουρισμού, Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΕΛΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΓΕΕΘΑ, των Περιφερειών, της ΚΕΔΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, της ΕΜΥ, μετεωρολόγοι και εκπρόσωποι των διαχειριστών του Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ

Πριν λίγο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Η έντονη κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στο Ιόνιο, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη εκτιμάται ότι θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των μοντέλων πρόγνωσης.

Αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας θα επιδεινωθεί από Δευτέρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με τη Δευτέρα να επηρεάζεται κυρίως η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα πληγούν περισσότερες περιοχές.

Λεπτομερέστερα:

  • Τη Δευτέρα (25-09-2023) αναμένονται βροχές στα δυτικά, καθώς και σποραδικές ισχυρές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημαντική είναι η επίδραση στη Θεσσαλία, ειδικά στα δυτικά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς και το δυτικό και βόρειο Λάρισας.
  • Την Τρίτη (26-09-2023) αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές με ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο και τις ηπειρωτικές περιοχές (εκτός από την ανατολική Μακεδονία και Θράκη). Στη Θεσσαλία, οι περισσότερες βροχές θα πληγούν κυρίως τις βόρειες και ανατολικές περιοχές του νομού Μαγνησίας, καθώς και τους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και το νότιο Λάρισας.
  • Την Τετάρτη (27-09-2023) αναμένονται βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα, με ισχυρές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο. Στη Θεσσαλία, οι μεγαλύτερες βροχές θα πληγούν κυρίως τη Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, καθώς και τα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται και στις Σποράδες.

Μιας και απομένουν τρία εικοσιτετράωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα εκδίδει και πάλι ενημερώσεις κάθε δώδεκα ώρες και οι ενημερώσεις αυτές θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ