Σίμος Ρούσσος Παλαιστίνη: Ο δήμαρχος Χαλανδρίου δεν έχει πάρει θέση για το μακελειό

Σίμος Ρούσσος Παλαιστίνη: Ο δήμαρχος Χαλανδρίου δεν έχει πάρει θέση για το μακελειό

Καθώς οι αδικαιολόγητες πράξεις των ένοπλων της Χαμάς στο Ισραήλ προκαλούν έκπληξη και αηδία, ο τωρινός δήμαρχος του Χαλανδρίου και επίσης υποψήφιος για την επανεκλογή του, Σίμος Ρούσσος, που στο παρελθόν είχε φτάσει στο σημείο να ανυψώσει ακόμα και την παλαιστινιακή σημαία έξω από το δημαρχείο, δεν έχει ακόμα δηλώσει τη θέση του. Στην αρχή της καταμέτρησης στον πρώτο γύρο, φαινόταν ότι ο Σίμος Ρούσσος επανεξελίσσεται, καθώς συγκέντρωνε ποσοστό άνω του 43%. Ωστόσο, καθώς περνάνε οι ώρες, η σχετικά άνετη προβάδιση μετατρέπεται σε θρίλερ, και τελικά ο συνδυασμός “Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου” θα διαγωνιστεί στον δεύτερο γύρο.

Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,52% τερμάτισε η Κρίστη Αγαπητού με τον συνδυασμό “Αγαπάμε το Χαλάνδρι”. Ο τρέχον δήμαρχος, που ανήκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παρουσιάστηκε και πάλι ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, έχει επίσης τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όσον αφορά στις δημοσιεύσεις του Δήμου Χαλανδρίου υπέρ της Παλαιστίνης, τον Μάιο του 2021, η σημαία της Παλαιστίνης ανυψώθηκε δίπλα στην ελληνική στο δημαρχείο της πόλης, εκπλήσσοντας πολλούς πολίτες. Εκείνη την περίοδο, χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα το Ισραήλ να ανταποκριθεί με έντονο τρόπο. Στην ανάρτηση στον λογαριασμό του Δήμου Χαλανδρίου στο Facebook αναφέρθηκε επίσης και η ημέρα μνήμης της 15ης Μαΐου 1948, τη “Νάκμπα”, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του πρέσβη της Παλαιστίνης. Το ίδιο συνέβη και την ίδια ημέρα το 2022, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου, με αφορμή τον θάνατο της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ. Σε εκείνη την ανακοίνωση, στις 13 Μαΐου 2022, ο Σίμος Ρούσσος επανέλαβε την αμοιβαία αγάπη και αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του για αυτοδιάθεση και διεθνή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

dimos xalandriou simaia palaistinis.jpg
dimos xalandrioy mesa.jpg

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τον Δήμο Χαλανδρίου λέγοντας ότι δεν είναι πρακτικό για τον δήμο να διοικείται από την Ανταρσύα, και αυτό δεν ισχύει μόνο για ιδεολογικούς λόγους, αλλά κυρίως για το καλό του ίδιου του δήμου. Υποστήριξε ότι αν ο τρέχον δήμαρχος παραμείνει στη θέση του για τα επόμενα 5 χρόνια, ο Δήμος θα χάσει πολλές ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης. Ως βουλευτής του Βορείου Τομέα, ανέλαβε την ευθύνη να μεταφέρει την αλήθεια στους συμπολίτες του. Τόνισε ότι η υποστήριξη του κ. Χάρη Ρώμα στην κα Κρίστη Αγαπητού δίνει στο Χαλάνδρι την ευκαιρία να ανατρέψει την κατάσταση και να αποφύγει την παρακμή. Επισήμανε ότι πρέπει να διεξαγάγουν μια προσπάθεια αυτές τις λίγες ημέρες που απομένουν για να επιτύχουν τη μεγάλη ανατροπή στις επερχόμενες εκλογές, προς όφελος του Χαλανδρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ