Προσεχής καιρός – Έκτακτη ανακοίνωση: Προβλέπονται δυνατές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Προσεχής καιρός – Έκτακτη ανακοίνωση: Προβλέπονται δυνατές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έκδωσε έκτακτη ανακοίνωση προειδοποιώντας για δυνατούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΜΥ:

Ένα έντονο χαμηλό πίεσης από τα βόρεια – βορειοδυτικά με ψυχρό μέτωπο αναμένεται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με θυελλώδεις ανέμους σε πρακτικά όλη τη χώρα και έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα βορειοδυτικά και ανατολικά νησιά. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα:

  • Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 8 έως 9 και προσωρινές ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από το πρωί του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα ασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).
  • Έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και προσωρινά νωρίς το πρωί στη Θράκη.

gunaika omprela

Προβλέψεις Κολυδά: Κακοκαιρία με άνεμους μέχρι και 10 μποφόρ το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, αναμένεται έντονη κακοκαιρία με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο. Η κακοκαιρία προέρχεται από την Κεντρική Ευρώπη και αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, κυρίως τα βορειοανατολικά τμήματα, ακολουθώντας μετά μια βορειοανατολική τροχιά προς τη Μαύρη Θάλασσα. Η πρόβλεψη είναι ότι οι άνεμοι θα είναι ισχυροί σχεδόν σε όλη τη χώρα και οι βροχές και καταιγίδες θα είναι έντονες στα βορειοδυτικά και ανατολικά νησιά. Επίσης, η θερμοκρασία στα βόρεια θα πέσει κατά 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Προσεχείς προβλέψεις:

  • Από το μεσημέρι της Παρασκευής (17/11), αναμένονται τοπικές βροχές σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, των Βόρειων Σποράδων, της Εύβοιας, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως στα Δωδεκάνησα και τη Βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα πέσει περισσότερο στη Β-ΒΑ Ελλάδα.
  • Το Σάββατο (18/11), αναμένεται γρήγορη μεταβολή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις και καταίγιδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, έντονους ΒΔ ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Στη Θράκη και το Α-ΒΑ Αιγαίο αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις. Σημειώνεται επίσης ότι μερικές φορές θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βορειοδυτικής Ελλάδας, μια σπάνια εμφάνιση για τα μέσα Νοεμβρίου. Την Κυριακή (19/11), αναμένονται τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα ανατολικά και νότια νησιά της χώρας. Οι άνεμοι θα είναι ασθενές και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως στις ελάχιστες τιμές.

Η υποχώρηση του “αέρινου τείχους” θα φέρει κρύο και κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο, καθώς το “αέρινο τείχος” που κρατούσε την κακοκαιρία μακριά από τη χώρα μας αποδεικνύεται αναποτελεσματικό, με αποτέλεσμα να αναμένονται βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον Κλεάρχο Μαρουσάκη, οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες κυρίως στην πλευρά του Αιγαίου, με τα φαινόμενα αυτά να περνούν σχετικά γρήγορα. Ωστόσο, θα υπάρξει “μεγάλη προσοχή στους παγερούς βοριάδες και το κρύο που θα φέρουν την Κυριακή και το πρωί της Δευτέρας”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ