Πλοίο βυθίστηκε στη Λέσβο: Ναυτικός βρέθηκε ασφαλής – Αγωνία για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος

Πλοίο βυθίστηκε στη Λέσβο: Ναυτικός βρέθηκε ασφαλής – Αγωνία για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος

Πλοίο βυθίστηκε στη Λέσβο: Δείτε ένα βίντεο από τη στιγμή που ο Αιγύπτιος ναυτικός μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Γ.Ν. Λέσβου

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, η Λιμενική Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ έχει εκκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό 13 ναυτικών, τα οποία αγνοούνται ανοιχτά της Λέσβου μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» με σημαία των νήσων Κομόρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου, συγκεκριμένα στην περιοχή Ταβάρι. Ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που διεξήγαγε έρευνα στη θαλάσσια περιοχή, βρήκε και διέσωσε έναν από τους αγνοούμενους ναυτικούς, ο οποίος μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ναυτικός βρέθηκε πάνω σε ένα βαρέλι και διασώθηκε. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Λιμενικής, Νίκος Αλεξίου, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι τον διέσωσε το ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες και τον μετέφερε στη Μυτιλήνη. “Ήταν σε κατάσταση σύγχυσης και διακομίστηκε στο νοκομείο του νησιού”, πρόσθεσε.

Από τους 14 ναυτικούς, αγνοούνται οι 13

Στο πλοίο επέβαιναν 14 ναυτικοί. Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια της εταιρείας του πλοίου με έδρα το Λίβανο, επρόκειτο για 1 Ινδό, 11 Αιγύπτιους και 2 Σύριους.

Το φορτηγό πλοίο είχε δηλώσει μηχανική βλάβη

Το «RAPTOR» μετέφερε αλάτι από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και είχε δηλώσει μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί. Στις 8:20, ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Έντονοι ανέμοι δυσχεραίνουν τη διάσωση

Στο σημείο πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 έως 10 μποφόρ, που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης. Στο σημείο επιχειρούν 5 παραπλέοντα φορτηγά πλοία, 3 πλωτά σκάφη της Λιμενικής, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Ταυτόχρονα, στις έρευνες συμβάλλει και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ