Πάρκα για σκύλους στη Θεσσαλονίκη: Τα σημεία για τους αγαπημένους μας φίλους

Πάρκα για σκύλους στη Θεσσαλονίκη: Τα σημεία για τους αγαπημένους μας φίλους

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να δημιουργήσει πέντε πάρκα για σκύλους σε κομβικά σημεία της πόλης, προσφέροντας χώρο για καθημερινές βόλτες, άσκηση και εκτόνωση. Το πρόγραμμα για τη δημιουργία του δικτύου από πάρκα για σκύλους προχωρά από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η χρηματοδότηση θα γίνει από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” και θα παρέχεται εξοπλισμός για σκύλους που θα τοποθετηθεί σε πέντε χώρους της πόλης που θα οριοθετηθούν.

Οι πάρκα για σκύλους θα προσφέρουν έναν ασφαλή χώρο όπου οι τετράποδοι φίλοι μας μπορούν να παίζουν ελεύθερα, να εκτονώνονται και να ασκούνται. Θα λειτουργούν επίσης ως χώροι κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης, πληρούντας όλες τις προδιαγραφές ενός δημόσιου πάρκου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, δύο πάρκα για σκύλους θα δημιουργηθούν στο πάρκο Πολυκλείτου Ρέγκου και τρεις άλλοι χώροι θα διαμορφωθούν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας και στους Κήπους του Πασά.

Διαμόρφωση των πάρκων

Σε κάθε πάρκο για σκύλους θα υπάρχει περίφραξη και διπλές πόρτες εισόδου/εξόδου. Θα υπάρχουν επίσης οργανωμένα στοιχεία για άσκηση και εκμάθηση, όπως δοκοί άσκησης, τραπεζάκια και αλματών, υψηλές και κινούμενες ράμπες για άσκηση ισορροπίας, κολόνες άσκησης ευελιξίας, ράμπες και κρίκοι άλματος. Ο αριθμός και το είδος των οργάνων θα διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος του κάθε πάρκου. Επιπλέον, θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός όπως καθίσματα, κάδοι απορριμμάτων και ποτίστρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ