Ο τρόπος με τον οποίο μια θηλυκή συμμορία από πέντε γυναίκες άνοιγε σπίτια χρησιμοποιώντας τραπουλόχαρτα

Ο τρόπος με τον οποίο μια θηλυκή συμμορία από πέντε γυναίκες άνοιγε σπίτια χρησιμοποιώντας τραπουλόχαρτα

Τρεις γυναίκες, μέλη μιας θηλυκής συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στην Πάτρα από τα τέλη του 2022, προσπάθησαν να ανοίξουν σπίτια χρησιμοποιώντας τραπουλόχαρτα για να ξεκλειδώσουν τις πόρτες. Οι αρχές τις συνέλαβαν και οδήγησαν στη δικαιοσύνη! Οι πέντε γυναίκες αυτές, που επιχείρησαν να εισβάλλουν σε σπίτια με το ανωτέρω τρόπο, κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, κλοπή και προσπάθειες κλοπής.

Η δράση της συμμορίας έλαβε τέλος όταν η ιδιοκτήτρια ενός από τα σπίτια ενημέρωσε την αστυνομία, αντιλαμβανόμενη την προσπάθειά τους. Η αστυνομία συνέλαβε τρεις από τις γυναίκες, ενώ οι άλλες δύο κατάφεραν να διαφύγουν. Ανέλαβαν ρόλους ως τσιλιαδόροι, παρατηρώντας το περιβάλλον και προειδοποιώντας τις συνεργούς τους σε περίπτωση αναγνώρισης ή παρατηρήσεων.

Τρόπος σύλληψης

Η αστυνομία περιέγραψε τη σύλληψη ως εξής: «Τρεις γυναίκες προσπάθησαν να εισβάλλουν σε ένα διαμέρισμα χρησιμοποιώντας μια κάρτα για να διαρρήξουν την πόρτα προκειμένου να κλέψουν, αλλά ανακαλύφθηκαν από την κάτοικο και συνελήφθησαν αμέσως από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών».

Πέντε γυναίκες, σύμφωνα με τα στοιχεία, διέπραξαν συνολικά επτάτεσσερις κλοπές σε σπίτια, αφαιρώντας συνολικά 8.500 ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 36.000 ευρώ.

Σχέδιο δράσης

Η αστυνομία εξήγησε ότι: «Οι κατηγορούμενες δρούσαν με διαφορετικούς ρόλους και σύνθεση κάθε φορά όταν μετέβαιναν στους στόχους τους – τα σπίτια. Διερρήγνυαν τις πόρτες χρησιμοποιώντας κάρτα (είτε τραπουλόχαρτο είτε ταυτότητα). Δύο από αυτές επιτηρούσαν το περιβάλλον των οικιών, ενώ μία παραμένει στις σκάλες των κτιρίων για να παρακολουθεί την άφιξη των ενοίκων».

Οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για πιθανή συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.

peripoliko

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ