Μαθητές στη Ρώμη Έζησαν Εφιάλτη: Κλοπή στην Εκδρομή

Μαθητές στη Ρώμη Έζησαν Εφιάλτη: Κλοπή στην Εκδρομή

Η σχολική εκδρομή στην Ρώμη για μαθητές του 2ου Λυκείου Ηρακλείου μετατράπηκε σε εφιάλτη, καθώς άγνωστοι διέρρηξαν τα λεωφορεία και άρπαξαν τις τσάντες τους με χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, ενώ εξαφανίστηκαν και οι ταυτότητές τους. Ο πατέρας ενός μαθητή μίλησε για το περιστατικό στο neakriti.gr, εκφράζοντας την ανησυχία του.

Η διευθύντρια της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Αρετή Σπαχή, κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει τα έξοδα επιστροφής των μαθητών, διότι δεν φέρουν ευθύνη για την κλοπή. Οι γονείς ανησυχούν, μη έχοντας καμία ενημέρωση από το σχολείο.

Αντιδράσεις και ανησυχίες

Ο πατέρας ενός μαθητή περιέγραψε την τραυματική εμπειρία του, τονίζοντας την έλλειψη ενημέρωσης από τη Διεύθυνση του σχολείου. Η κλοπή των τσαντών συνέβη ενώ τα παιδιά ήταν σε εστιατόριο, με τους γονείς να μαθαίνουν τα πάντα από τα ίδια τα παιδιά τους.

Λύση και αναστάτωση

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μίλησε για την έρευνα που ξεκίνησε και τη λύση που βρέθηκε με τη βοήθεια του Ελληνικού Προξενείου στην Ιταλία για την επιστροφή των μαθητών. Η ανησυχία παραμένει, καθώς οι γονείς αναμένουν πληροφορίες για τα όσα συνέβησαν στην εκδρομή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ