Κλοπή στο ΥΠΕΣ: Απαιτούν εξηγήσεις SYRIZA – PASOK

Κλοπή στο ΥΠΕΣ: Απαιτούν εξηγήσεις SYRIZA – PASOK

Η υπόθεση κλοπής στο γραφείο του προϊσταμένου της διεύθυνσης εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών πήρε διαστάσεις, την ίδια ημέρα που παραδίδονταν τα αποτελέσματα για τη διαρροή δεδομένων των εκλογέων από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Το Υπουργείο ανακοίνωσε την ύπαρξη της κλοπής το μεσημέρι του Σαββάτου. Η είσοδος στο κτίριο προστατεύεται από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας και υπάρχει έλεγχος ταυτότητας για τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κλειδαριά του γραφείου στη Διεύθυνση Εκλογών στο ΥΠΕΣ βρέθηκε σπασμένη. Η κλοπή αναφέρθηκε στις αστυνομικές αρχές την προηγούμενη Παρασκευή. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν αφαιρέθηκε κάτι από το γραφείο. Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας από το υπουργείο και η ερευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ελληνική Αστυνομία.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εσωτερικών:

Η κυβέρνηση αναζητά ακόμη εξηγήσεις σχετικά με την κλοπή στο γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών. Και οι δύο κομματικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απαιτούν διαφάνεια και πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει ότι διεξάγεται προανάκριση για την καταγγελία κλοπής στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ με τη βοήθεια αρμόδιων υπηρεσιών. Το υπόθεση ερευνάται προκειμένου να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναζητούνται Εξηγήσεις

Και οι δύο πολιτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζητούν ανακρίβειες από το υπουργείο Εσωτερικών για την υποτιθέμενη κλοπή στο γραφείο. Έχουν αναφέρει την έλλειψη αξιοπιστίας και μέτρων ασφαλείας του υπουργείου, ενώ απαιτούν διαφάνεια και ενημέρωση για τα συμβάντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ