Κλοπή κωδικών e banking – Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι «σήκωσαν» πάνω από 21.000 ευρώ

Κλοπή κωδικών e banking – Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι «σήκωσαν» πάνω από 21.000 ευρώ

Κλοπή κωδικών e banking – Θεσσαλονίκη: Αποκαλύφθηκε μια υπόθεση απάτης κατά μιας εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία οι δράστες κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς e-banking και να αφαιρέσουν μεγάλο ποσό

Αποκαλύφθηκε μια μεγάλη υπόθεση απάτης κατά μιας εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία οι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς e-banking και να αποσπάσουν μεγάλο ποσό. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, σχηματίστηκε ένας φάκελος με κατηγορίες κατά έξι ατόμων, οι οποίοι κατάφεραν να «πάρουν» πάνω από 21.000 ευρώ από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης αποκάλυψαν τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης και δύο (2) απόπειρες απάτης, οι οποίες συνέβησαν από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Οκτώβριο του 2023 κατά την διάρκεια μιας συνεχούς αστυνομικής έρευνας και επαρκούς αξιοποίησης πληροφοριών.

Στις κατηγορίες αναφέρονται συνολικά δέκα άτομα (τέσσερεις γυναίκες και έξι άνδρες) και ένας αλλοδαπός, ηλικίας από 21 έως 63 ετών, για αδικήματα απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και παράνομης πρόσβασης σε συστήματα πληροφοριών.

Η συγκεκριμένη διαμέριση των κατηγοριών περιλαμβάνει:

  • Έναν 50χρονο εγχώριο, ο οποίος υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπούσε μια εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας, ζήτησε τους κωδικούς e-banking ενός πολίτη, προσπαθώντας να μεταφέρει χρήματα από τον λογαριασμό του παθούντος.
  • Έναν 39χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μέσω ψευδούς αγγελίας πώλησης οχήματος στο διαδίκτυο, κατάφερε να αφαιρέσει χρήματα από τον παθούντα, ύψους 1.680 ευρώ.
  • Έξι εγχώριοι, ηλικίας 26, 53, 50, 21, 26 και 21 ετών, οι οποίοι αφαιρέσαν το ποσό των 21.319 ευρώ μέσω πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας με τους κωδικούς e-banking.

Οι κατηγορίες αυτές θα υποβληθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Τέλος, είναι σημαντικό να υπενθυμιστεί στο κοινό ότι υπάρχουν σχετικές συμβουλές για την προστασία από απάτες στο astynomia.gr.

laptop hacker

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ