Κινητά σε Σχολεία: Ποινές για Παραβάτες σύμφωνα με την Εγκύκλιο

Κινητά σε Σχολεία: Ποινές για Παραβάτες σύμφωνα με την Εγκύκλιο

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του ψηφιακού εκφοβισμού στα σχολεία. Γι’ αυτό το λόγο, το Υπουργείο Παιδείας έχει επιβάλλει απαγόρευση της χρήσης του μέσα στα σχολικά ιδρύματα. Τα κινητά τηλέφωνα αποσπούν την προσοχή των μαθητών, με τον εκφοβισμό να αποτελεί μόνο ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο.

Αντιμέτωπο με περιστατικά εκφοβισμού, το υπουργείο ενισχύει τις ποινές. Οι μαθητές που αναρτούν προσβλητικά βίντεο κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου αντιμετωπίζουν πλέον αποβολή από το σχολείο.

kinita tilefona 5

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας

Ο κύριος Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Παιδείας, επισημαίνει τη σκληρότητα των συνεπειών για τον εκφοβισμό και υπογραμμίζει την ανάγκη αλλαγών στο σχολικό περιβάλλον για να αντιμετωπιστεί η συμπεριφορά των μαθητών.

kinita tilefona 2

Στόχος: Διευκόλυνση Εκπαιδευτικών

Το υπουργείο εξετάζει το σύστημα κινητών τηλεφώνων στη Δανία για να δημιουργήσει ένα πρωτόκολλο ποινών που θα διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές θα πρέπει να παραδίδουν τα κινητά τους στο σχολείο και η ποινή για την κατάχρησή τους θα είναι η αποβολή.

kinita tilefona 1

Περιορισμοί από την Εγκύκλιο

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ανάλογων συσκευών στα σχολεία, προβλέποντας συγκεκριμένες ποινές για τη μη συμμόρφωση των μαθητών.

kinita tilefona 3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ