Επειγόντως μεταφέρθηκε με φορείο ΑΔΕΔΥ τουρίστρια που κατέρρευσε από τη ζέστη στην Ακρόπολη

Επειγόντως μεταφέρθηκε με φορείο ΑΔΕΔΥ τουρίστρια που κατέρρευσε από τη ζέστη στην Ακρόπολη

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διασώστες του ΕΚΑΒ συνδράμουν μια τουρίστρια που ένιωσε αδιαθεσία από τον καύσωνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ακρόπολη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ακρόπολη θα παραμείνει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 17:00 σήμερα λόγω της ζέστης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακροπόλεως θα παραμείνει κλειστός κατά τις μεσημβρινές ώρες, από τις 12:00 μέχρι τις 17:00. Θα παραμείνουν ανοιχτοί οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τα Αρχαιολογικά Μουσεία. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».

Αναβάλλονται στην Αττική οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Επίσης, λόγω της ζέστης, αναβάλλονται οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, που είχαν προγραμματιστεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, λόγω του καύσωνα «Κλέων». Η αναβολή αποφασίστηκε από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής. Οι υποψήφιοι που είχαν προγραμματιστεί για αύριο, 14 Ιουλίου, μπορούν να επαναπρογραμματίσουν την εξέτασή τους τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τις δυνατότητες των υπηρεσιών.

Αναστέλλεται η λειτουργία των υποθηκοφυλακείων

Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών (καύσωνα), η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων της χώρας αναστέλλεται αύριο, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023. Μόνο οι επείγουσες περιπτώσεις και οι πράξεις με προθεσμία για εγγραφή θα εξυπηρετούνται. Οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών έχουν ήδη ενημερώσει το κοινό για να αποφευχθούν ταλαιπωρίες.

Delivery κοπή: από τις 12:00 έως τις 17:00

Μετά από απόφαση του υπουργείου Εργασίας, η υπηρεσία delivery διακόπτεται όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου και ο δείκτης υγρασίας φτάνει τους 20% τουλάχιστον. Στο πλαίσιο των μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε επίσης την υποχρεωτική παύση εργασιών σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο θερμικής επιβάρυνσης, από τις 12:00 μέχρι τις 17:00. Εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery και οι χειρωνακτικές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.

Κλειστά τα γραφεία του κτηματολογίου

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ανακοίνωσε το κλείσιμο των γραφείων του λόγω της ζέστης από τον καύσωνα «Κλέων».

Αναστέλλονται:

– η καταχώρηση εγγραπτέων πράξεων (από κοντά και ηλεκτρονικά)
– η έκδοση και παραλαβή πιστοποιητικών (από κοντά)
– η έρευνα (από κοντά) των τηρούμενων στοιχείων και αρχείων.

Αναβάλλονται τα ραντεβού του e-ΕΦΚΑ από τις 12:00 έως τις 15:00

Οι ευάλωτες ομάδες που έχουν ραντεβού αύριο, 14 Ιουλίου 2023, στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) λαμβάνουν ειδική μέριμνα από τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες λόγω της ζέστης. Όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για αύριο μπορούν να προσέλθουν, ανεξαρτήτως ώρας ραντεβού, το πρωί για να ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις των επιτροπών έως τις 12:00. Για τα ραντεβού που είναι προγραμματισμένα με τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ από τις 12:00 έως τις 15:00, θα γίνει επαναπρογραμματισμός από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με προτεραιότητα στις περιπτώσεις που υπάρχει προθεσμία.

Η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Παροχών & Υγείας έχει κάνει ήδη οδηγίες για την άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ