Κατάρρευση αεροπλάνου στο Μάλεμε Χανίων: Οι επιβάτες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους

Κατάρρευση αεροπλάνου στο Μάλεμε Χανίων: Οι επιβάτες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους

Οι δυο άνδρες που επέβαιναν στο μικρό αεροσκάφος που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στην Κρήτη, βρέθηκαν νεκροί και δεμένοι στις θέσεις τους. Οι νεκροί αναγνωρίστηκαν ως ο πιλότος Θεόδωρος Πάντος, πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Αττικής, και ο συνεπιβάτης του, στέλεχος του λιμενικού. Δεν κατάφεραν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος πριν από την πτώση του στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους. Το αεροσκάφος βυθίστηκε περίπου ένα μίλι από την παραλία στα όρια Μάλεμε και Ταυρωνίτη.

Ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης περιέγραψε ότι οι επιβάτες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους και δεν είχαν κάνει προσπάθεια να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος. Πιθανόν να έχασαν τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους από την πρόσκρουση. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με κατεύθυνση τα Χανιά, αν και δεν είναι γνωστό γιατί κατέληξε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάλεμε αντί για αυτό των Χανίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Χανίων, Παναγιώτη Τζαράκη, ο πιλότος πιθανόν αποπροσανατολίστηκε λόγω της νύχτας και η πτώση στη θάλασσα ήταν ακαριαία.

Τα ναυαγοσωστικά συνεργεία και άλλες αρχές ξεκίνησαν άμεσα έρευνες και προσπάθειες διάσωσης όταν το αεροσκάφος κατέπεσε. Ωστόσο, οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια, εκτός του να απεγκλωβίσουν τις σορούς, οι οποίες διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Βίντεο ντουκουμέντο: Το μοιραίο αεροσκάφος στο Μάλεμε λίγο πριν την πτώση

Πτώση αεροσκάφους Χανιά – Μάλεμε: Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος ενημερώνει για την πτώση ενός αεριωτικού μέσου στα Χανιά με δύο επιβαίνοντες. Αρχικά στο σημείο έφτασε ένα ιδιωτικό σκάφος της ακτοφυλακής, το οποίο εντόπισε το αεροσκάφος και απεγκλώβισε τους επιβάτες, οι οποίοι δυστυχώς ανακοινώθηκαν νεκροί αργότερα. Η προανάκριση πραγματοποιείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ