Κακοκαιρία στην Αττική: Κομμένα δέντρα, σπασμένες κολώνες, ζημιές σε αυτοκίνητα

Κακοκαιρία στην Αττική: Κομμένα δέντρα, σπασμένες κολώνες, ζημιές σε αυτοκίνητα

Χθες, σημαντικές επιπτώσεις είχε η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένα ξαφνικό μπουρίνι έπληξε την Αττική, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και η πυροσβεστική να δέχεται πολλαπλές κλήσεις για κοπές δέντρων. Ένδειξη των προβλημάτων ο αριθμός των κλήσεων στην πυροσβεστική, με 95 τηλεφωνήματα για κοπές δέντρων, 40 για αφαιρέσεις δέντρων, ενώ πολίτες χρειάστηκε να απεγκλωβίζονται από ασανσέρ εξαιτίας διακοπής ηλεκτροδότησης.

Η περιοχή που επλήγη σκληρά ήταν τα βόρεια προάστια, ενώ η Φιλοθέη υπέστη ζημιές από τους ανέμους, μεταξύ των οποίων και ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ανεμοστρόβιλος στον Πύργο

Στην Ηλεία και τον Πύργο, η κακοκαιρία προκάλεσε σημαντικές καταστροφές, καθώς ανεμοστρόβιλος παρέσυρε στέγες σπιτιών και μάρμαρα μιας μεγάλης επιχείρησης, με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Πύργου να αναφέρει ότι ξεκινά άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών.

Προβλήματα στην Πάτρα

Την Πάτρα την “χτύπησε” ο ισχυρός άνεμος και η βροχόπτωση, προκαλώντας διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων στην εθνική οδό, ενώ καδοί “έπεσαν” στη μέση του δρόμου στην Ακτή Δυμαίων. Πολίτες χρειάστηκε να απεγκλωβίζονται από ανελκυστήρες πολυκατοικιών. Επιπλέον, πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Ισχυρό μπουρίνι στην Εύβοια

Στην Εύβοια, ένα δυνατό μπουρίνι προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας, πτώσεις δέντρων στην Ιστιαία και αιώρηση κάδων στη μέση του δρόμου.

Πλοία δεμένα

Λόγω των θυελλώδων ανέμων, ακυρώθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς επίσης και από τα λιμάνια της Κεφαλλονιάς και της Κυλλήνης. Κλειστή παρέμεινε και η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας.

Επικαιροποίηση Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού

Το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 05-01-2024 επικαιροποιήθηκε, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να δείχνουν ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο. Ο καιρός θα παραμείνει ασταθής έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024), με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτίων ανέμων.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή (07-01-2024), θα συνεχιστούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, τη νότια Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ θυελλώδεις ανέμοι θα πνέουν στα πελάγη.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης, το επεισόδιο κατατάσσεται στην κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Παρουσιάζονται επίσης οι κάρτες με το αθροιστικό ύψος βροχής που αναμένεται έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 08/01.

accprecip08012024

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ