Ιερώνυμος – Νέες ταυτότητες: «Ας έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και να μην αντιδρούμε συναισθηματικά»

Ιερώνυμος – Νέες ταυτότητες: «Ας έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και να μην αντιδρούμε συναισθηματικά»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ζητά από τους πιστούς να εμπιστευθούν την Εκκλησία και να περιμένουν προτού η Σύνοδος πάρει θέση για το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε την ανάγκη για εμπιστοσύνη, λογική και φρόνηση. Υποστηρίζει ότι ορισμένοι από αυτούς που σήμερα αποκτούν νέες ταυτότητες ήταν ίσως αυτοί που παλαιότερα διαδήλωναν κατά των ίδιων των ταυτοτήτων λόγω έλλειψης θρησκευτικής αναγραφής. Συνεπώς, ο Αρχιεπίσκοπος θεωρεί σημαντικό να έχουμε σοβαρή σκέψη και να μην αντιδρούμε συναισθηματικά.

«Πρέπει να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία, η οποία παίρνει τις αποφάσεις της με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία».

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος καλεί τους πιστούς να περιμένουν τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευθούν την Εκκλησία. Υπογραμμίζει ότι είναι πιο σημαντικό να είμαστε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά να επιμένουμε στην ατομική μας άποψη. Ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζει την πρόταση να περιμένουμε τις θέσεις της Συνόδου για τέτοια θέματα, έχοντας υπόψη την σημερινή κατάσταση και την σοβαρότητα των επιπτώσεών τους. Αξίζει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία παίρνει τις αποφάσεις της με σοβαρότητα, λογική και σοφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ