Η πόλη του Βόλου πλημμυρίζει από την κακοκαιρία Elias: Δρόμοι μετατράπηκαν σε “λίμνες”

Η πόλη του Βόλου πλημμυρίζει από την κακοκαιρία Elias: Δρόμοι μετατράπηκαν σε “λίμνες”

Οι περιοχές του Βόλου και της Μαγνησίας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η κακοκαιρία Elias έπληξε την περιοχή με μεγάλη ένταση. Τα συνεργεία των δήμων δουλεύουν ακούραστα για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που προέκυψαν από την πλημμύρα. Οι πολίτες έμειναν παγιδευμένοι από την ορμητικότητα των ποταμών και η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ πραγματοποίησαν απεγκλωβισμούς. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με αυτοκίνητα να παρασύρονται και πολλή λάσπη να είναι παντού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βόλο

Οι κάτοικοι του Βόλου έλαβαν ένα μήνυμα από το 112 για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας. Η αστυνομία έχει πάρει αυτήν την απόφαση για την ασφάλεια των πολιτών.

Οι δρόμοι γίνονται ποτάμια

Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου έχει κλείσει σε πολλά σημεία και οι δρόμοι προς την Αγριά έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Η πόλη βρίσκεται γενικά σε πλημμυρική κατάσταση, μετατρέποντας τους δρόμους σε απροσπέλαστους.

Προβλήματα με το ρεύμα και συνεχείς απεγκλωβισμοί

Η πόλη του Βόλου αντιμετωπίζει διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές ενώ οι απεγκλωβισμοί των πολιτών είναι συνεχείς. Περισσότερα από 330 άτομα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. Η πόλη αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα με τα υδροφόρα, με ορισμένα μέρη να έχουν περισσότερα από 50 εκατοστά νερό.

Η κατάσταση στον Βόλο είναι απερίγραπτη

Ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, περιέγραψε την κατάσταση στην πόλη ως απερίγραπτη και εξέφρασε θλίψη για την πλημμύρα που ξεπερνά κάθε προηγούμενη καταστροφή. Οι χειριστές των μηχανημάτων έχουν κούραση μετά από ασταμάτητη εργασία 20 ημερών. Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης την παρούσα κατάσταση ως πρωτοφανή και ανέφερε ότι η πόλη είναι πλέον μια “λίμνη”.

Η πόλη δεν έχει ρεύμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι αντλίες. Οι γεωτρήσεις έχουν σταματήσει και πολλά κεντρικά σημεία παρέχουν πολλή λάσπη. Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της κατάστασης συνεχίζονται αλλά η πόλη παραμένει ακόμα σε δύσκολη κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ