Η ιστορία μιας 19χρονης που βίωσε τον εφιάλτη του «stalking»: Ένας ηλικιωμένος έκανε τη ζωή της ανυπόφορη

Η ιστορία μιας 19χρονης που βίωσε τον εφιάλτη του «stalking»: Ένας ηλικιωμένος έκανε τη ζωή της ανυπόφορη

Η ΕΛ.ΑΣ. επέμβει.

Ο ηλικιωμένος είχε συναντηθεί με το κορίτσι μερικές φορές σε εξωτερικούς και οικιακούς χώρους. Η τελευταία φορά, όμως, έγινε επικίνδυνη, με τον έφηβο να φοβάται για τη ζωή της. Στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς αναφέρθηκε πως ανησύχησε για την ασφάλειά της και έφυγε γρήγορα από το σπίτι του. Από εκείνη τη στιγμή, η κοπέλα ζήτησε από τον ηλικιωμένο να σταματήσει την επαφή, αλλά εκείνος συνέχισε τις παρενοχλήσεις.

Την καλούσε από διάφορα τηλέφωνα, ακόμα και από τηλέφωνα επιχειρήσεων, προσπαθώντας να την πείσει να τον συναντήσει. Ακόμα και ψεύτικα προσποιούταν πατέρα φίλης της. Όταν κατάλαβε πως δεν ήθελε επαφή μαζί του, την απείλησε για χρήματα που ισχυριζόταν ότι του είχε κλέψει. Η κοπέλα, με αγωνία να σταματήσουν οι παρενοχλήσεις, έστειλε χρήματα αλλά αυτός δεν τα παρέλαβε ποτέ.

Τελικά, η 19χρονη υπέβαλλε μήνυση κατά του 70χρονου και ζήτησε την τοποθέτηση ενός κουμπιού έκτακτης ανάγκης στο κινητό της. «Όλα αυτά τα τηλεφωνήματα με προκαλούν άγχος και φόβο. Δεν θέλω να έχω επαφή μαζί του, φοβάμαι για το μέλλον», δήλωσε στην αστυνομία. Ο άνδρας συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι είχε παραβεί το νόμο πολλές φορές στο παρελθόν. Κατά τη σύλληψή του αντέδρασε απειλητικά ενώ προσπάθησε να κρύψει το κινητό του μέσα στο παπούτσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ