Η φρεγάτα «Ύδρα» συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες», απώθησε δύο UAVs στον Κόλπο του Άντεν

Η φρεγάτα «Ύδρα» συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες», απώθησε δύο UAVs στον Κόλπο του Άντεν

Το πλοίο συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αρμάδα

Μετά από περίπου 80 χρόνια, η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» προχώρησε σε στόχευση εκτός ελληνικών υδάτων. Στις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, η «Ύδρα» συμμετείχε σε επιχείρηση προστασίας ενός εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, αντιμετωπίζοντας δύο drones (UAVs) με πυροβολισμό και απομάκρυνσή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «στις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Μαρτίου 2024, η Φρεγάτα ΎΔΡΑ συμμετείχε στην επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES στον Κόλπο του Άντεν, αποκρούοντας με πυροβολισμό δύο Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAVs) σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή τους. Η φρεγάτα συνεχίζει την αποστολή της».

aden

Εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή αρμάδα «Ασπίδες»

Η «Ύδρα» συμμετέχει στην προστασία εμπορικών πλοίων σε συνεργασία με άλλα πολεμικά σκάφη όπως αντιτορπιλικά από την Ιταλία, φρεγάτες από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η επιχείρηση «Ασπίδες» ελέγχεται από το στρατηγείο στη Λάρισα, παρέχοντας κατευθυντήρια γραμμή για τις επιχειρήσεις.

xoupis

Επίσκεψη του Νίκου Δένδια

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε πρόσφατα την φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ως μέρος της επίσκεψής του στο πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ