Γυναικοκτονία Ζάκυνθος: Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ο 51χρονος για τη δολοφονία της συζύγου του

Γυναικοκτονία Ζάκυνθος: Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ο 51χρονος για τη δολοφονία της συζύγου του

Ένας 51χρονος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της συζύγου του στο Τσιλιβί της Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2022. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό στα δικαστήρια της Πάτρας. Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Παναγιώτης Κεφαλληνός, αναφέρθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 51χρονος αλλοδαπός ξυλοκόπησε και στη συνέχεια έσφαξε τη 41χρονη σύζυγό του με μία κουζινομάχαιρο. Είχαν τρία παιδιά, ηλικίας 19, 14 και 8 ετών. Αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο, μετά από τηλεφώνημα γειτόνων για ενδοοικογενειακό επεισόδιο, βρήκαν τη γυναίκα αιμόφυρτη και σοβαρά τραυματισμένη. Παρόλες τις προσπάθειες των ασθενοφόρων, η γυναίκα κατέληξε λίγα λεπτά μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο. Παρουσίαζε μώλωπες και εκδορές, καθώς επίσης και τραύματα στον λαιμό και τον θώρακα από το μαχαίρι. Ο γιος του ζευγαριού είχε δηλώσει ότι η μητέρα του φοβόταν τον πατέρα και είχε κάνει καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας πριν από τη δολοφονία.

Οι γείτονες είχαν αναφέρει ότι ο θύτης είχε επιδείξει βία στο παρελθόν κατά της συζύγου του. Πριν από τη δολοφονία, η γυναίκα είχε καταγγείλει τον άνδρα στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία. Ο 51χρονος είχε συλληφθεί αλλά ελευθερώθηκε αργότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ