Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: Διεξαγωγή Πειθαρχικής Έρευνας για Καταγγελίες Μπαζώματος στις Τέμπες

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: Διεξαγωγή Πειθαρχικής Έρευνας για Καταγγελίες Μπαζώματος στις Τέμπες

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, διέταξε τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας κατά της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, που αρχειοθέτησε μήνυση από συγγενείς θυμάτων σχετικά με μπάζωμα στις Τέμπες κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ζητείται η έρευνα της πιθανής πειθαρχικής ευθύνης της συγκεκριμένης εισαγγελέως για παράβαση του Συντάγματος και του νόμου περί ποινικής ευθύνης υπουργών.

Η διαταγή της κυρίας Αδειλίνη περιλαμβάνει: «Παρακαλούμε να ερευνήσετε τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία απέρριψε μήνυση εναντίον υπουργών σχετικά με τις Τέμπες, κατά παράβαση του Συντάγματος και του νόμου περί ποινικής ευθύνης υπουργών».

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου:

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη

areios pagos 1

Χρονικό Υπόθεσης

Συγγενείς θυμάτων που απορρίφθηκε μήνυσή τους κατά του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου για μπάζωμα στις Τέμπες, προσέφυγαν για την απόφαση αυτή. Υπογραμμίζεται ότι η μήνυση δεν προωθήθηκε στη Βουλή, όπως προβλέπει ο νόμος. Ειδικότερα, δύο από αυτούς τόνισαν τη συνεργασία τους με τους υπουργούς όσον αφορά το μπάζωμα στον χώρο που συνέβη το ατύχημα.

Παρά τις αντιρρήσεις τους, η εισαγγελέας της Λάρισας αποφάσισε να απορρίψει τη μήνυση, κρίνοντάς την ως αβάσιμη απόδειξη της εμπλοκής των υπουργών στο συγκεκριμένο γεγονός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ