Διονυσίου Αρεοπαγίτου – όμηροι Χαμάς: Ένα ξεχωριστό βήμα για τους αιχμαλώτους

Διονυσίου Αρεοπαγίτου – όμηροι Χαμάς: Ένα ξεχωριστό βήμα για τους αιχμαλώτους

Αυτή την Κυριακή στις 12:00 στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Ροβέρτου Γκάλλι, θα λάβει χώρα μια σημαντική δράση για τους απαχθέντες από την οργάνωση Χαμάς. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ευαισθητοποιήσει το ελληνικό κοινό για την κατάσταση των 224 ανθρώπων, παιδιών ενδεικτικά, που κρατούνται όμηροι από την ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση. Η πρωτοβουλία της ισραηλιτικής κοινότητας Ελλάδας περιλαμβάνει την ανάρτηση αφίσων με τα πρόσωπα όλων των ομήρων κοντά στην Ακρόπολη. Τίτλος αυτής της πρωτοβουλίας είναι το “bringthemhome” και σκοπός της είναι να ενημερώσει πλήρως το ελληνικό κοινό.

Θα θέλαμε οι Έλληνες να ενημερωθούν για τους 224 απαχθέντες Ισραηλινούς αμάχους, συμπεριλαμβανομένων μωρών, παιδιών, μητέρων, γυναικών και ηλικιωμένων, μέσω αφισών με τίτλο “ΑΠΑΓΩΓΗ”, που θα αναρτηθούν σε κεντρικές τοποθεσίες. Αποφασίσαμε να καλύψουμε όλη την πόλη με αφίσες. Έχουν αφαιρεθεί πολλές από φιλοπαλαιστινιακές ομάδες για πολιτικούς λόγους. Δεν ανήκουμε σε κάποια πολιτική ομάδα. Είμαστε απλά άτομα που ανησυχούν και ενδιαφέρονται να επιστρέψουν με ασφάλεια οι ομήροι που κρατούνται για εβδομάδες, στις οικογένειές τους» υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Όσοι μπόρεσαν, επέστρεψαν στο Ισραήλ για να γίνουν εθελοντές. Οι Ισραηλινοί που έμειναν πίσω, ένιωσαν ότι έπρεπε να κάνουν κάτι για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την κατάσταση των ομήρων και να τους επιστρέψουν με ασφάλεια. Οι Ισραηλινοί που ζουν στην Ελλάδα δημιούργησαν μια δραστήρια ομάδα που εντάχθηκε στην παγκόσμια κοινότητα Ισραηλινών που ζουν σε όλο τον κόσμο» σημειώνεται ακόμη. «Ελπίζουμε ότι ο ελληνικός λαός θα σεβαστεί τη θλίψη μας και θα συμμεριστεί τη σημασία του να φέρουμε με ασφάλεια τους αγαπημένους μας πίσω, στις οικογένειές τους που αγωνιούν» καταλήγει το σχετικό σημείωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ