Διάρρηξη στην εκκλησία των Χανίων στους τάφους των Βενιζέλων

Διάρρηξη στην εκκλησία των Χανίων στους τάφους των Βενιζέλων

Άγνωστοι δράστες έσπασαν την πόρτα της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στα Χανιά, όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων. Η διάρρηξη έγινε στις πρώτες πρωινές ώρες, μετά τις 12, σύμφωνα με τον εφημέριο της εκκλησίας πατέρα Μανώλη Μπιτζανάκη. Χρησιμοποίησαν λοστούς για να ανοίξουν την πλαϊνή πόρτα της εκκλησίας και προκάλεσαν ζημιές στην κεντρική πόρτα.

Παρά τη διάρρηξη, ο εφημέριος δήλωσε ότι δεν απήχθη τίποτα εντός της εκκλησίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκοπός των δραστών ήταν να στείλουν ένα μήνυμα προς αυτόν, εξαιτίας των απόψεών του που δεν άρεσαν σε κάποιους. Επίσης, αποκάλυψε ότι πρόσφατα είχε υποστεί δολιοφθορά στο αυτοκίνητό του, κάτι που χαρακτήρισε ως μήνυμα προς το πρόσωπό του.

profitis ilias eklisia 9

«Μου έσπασαν ένα τζάμι για να μου δώσουν ένα μήνυμα»

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του εφημερίου, ο σκοπός της επίθεσης φαίνεται να μην ήταν η κλοπή, αλλά η αποστολή ενός μηνύματος. Ο εφημέριος εξέφρασε την άποψη πως οι δράστες επιθυμούσαν να δείξουν την παρουσία τους και να αποτρέψουν τις δημόσιες εκφράσεις των απόψεών του. Τέλος, πρόσθεσε πως κάποια μηνύματα που εκρήγνυσε ίσως οδήγησαν στην επίθεση αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ