Αρειος Πάγος Τέμπη: Να απαντηθούν όλες οι καταγγελίες των συγγενών των θυμάτων

Αρειος Πάγος Τέμπη: Να απαντηθούν όλες οι καταγγελίες των συγγενών των θυμάτων

Με εντολή της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, αναζητείται η αντιμετώπιση κάθε καταγγελίας που υποβάλλουν οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη. Σύμφωνα με την επιστολή που απεστάλη τη Δευτέρα (26/2), είναι επιτακτική η ανάγκη να διερευνηθούν “διαμαρτυρίες και καταγγελίες για ανεξήγητα ζητήματα, αποδεικτικά στοιχεία που δεν λήφθηκαν υπ’όψη ή διερευνήθηκαν σωστά, ανακριτικές ενέργειες που παραλείφθηκαν, ακόμη και για πιθανή κάλυψη ευθυνών από τη δικαιοσύνη”.

Η εντολή προς την Εισαγγελέα

Σύμφωνα με αυτά, επισημαίνεται ότι πρέπει να διερευνηθεί: Με το υπ’ αριθ. πρωτ. 1706/1-3-2023 έγγραφο-εντολή, σας ανατέθηκε η υπερεποπτεία της ανακριτικής διαδικασίας της υπόθεσης των Τεμπών, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Επισημαίνεται η σημασία των προσπαθειών που καταβάλλονται εδώ και ένα έτος από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τη λεπτομερή και ταχεία διερεύνηση του εγκλήματος, με στόχο τον εντοπισμό όλων των υπαιτίων και την άμεση δικαστική καταπολέμησή τους. Καλείται να εξεταστεί όλες τις πτυχές της υπόθεσης, αποδεικνύοντας ότι οι αρμόδιες αρχές ανακρίνουν και εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Παρά τις προσπάθειες, υπάρχουν ακόμα διαμαρτυρίες και καταγγελίες από συγγενείς θυμάτων, και πρέπει να εξεταστούν και να ανατεθούν με βάση την κρίση της Εισαγγελέα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κάθε πλευρά της υπόθεσης θα ερευνηθεί λεπτομερώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ