Αγωγή “μαμούθ” για ηθική βλάβη από την Έλενα Ακρίτα κατά του Αχιλλέα Μπέου

Αγωγή “μαμούθ” για ηθική βλάβη από την Έλενα Ακρίτα κατά του Αχιλλέα Μπέου

Η Έλενα Ακρίτα, μέσω του δικηγόρου της Βασίλη Σωτηρόπουλου, έχει ήδη καταθέσει αγωγή κατά του δημάρχου του Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Ο Μπέος είχε προσβάλει τη βουλευτή Επικρατείας σε μια τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Οι δηλώσεις του Μπέου έχουν ήδη οδηγήσει στην παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Με την αγωγή της, η Έλενα Ακρίτα ζητά από τον Αχ. Μπέο το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για την προκαλούμενη ηθική βλάβη. Η αγωγή θα εκδικαστεί τον προσεχή Φεβρουάριο και η Έλενα Ακρίτα θέλει να καταστήσει σαφές από την αρχή το εξής:

Αν ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλου νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί προσβλητικό, ομοφοβικό, σεξιστικό, αισχρό και κακόβουλο λόγο για οποιονδήποτε λόγο, κάνει μεγάλο λάθος. Αυτός ο υποβαθμισμός πρέπει να σταματήσει. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει.

Ο λόγος για τον οποίο η Έλενα Ακρίτα κατέθεσε αγωγή είναι οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου στην τηλεόραση. Ο δήμαρχος του Βόλου επιτέθηκε σε πολλά άτομα, συμπεριλαμβανομένης της Έλενας Ακρίτα. Για εκείνη, είπε: “Άνθρωποι σαν κι αυτή κατέστρεψαν την Ελλάδα. Είναι απατεώνες όλοι. Η μητέρα της είχε πεθάνει και αυτή πήραινε τη σύνταξή της και την έτρωγε”.

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα

Λίγο αργότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, απάντησε στον Αχιλλέα Μπέο μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook, γράφοντας: “Άθλιε ψεύτη, ελεεινέ συκοφάντη, έβαλες τα μούτρα σου σε εμένα; Εμπλέξεις με τον λάθος άνθρωπο”.

<iframe width="387" height="414" src="https://www.youtube.com/embed/CBTBTs5On6o" title='Αχιλλέας Μπέος – Χαλασμός με Λιάγκα και Περρή για τους “πού…δες”!’ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen=””>

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Επίσης, η μητέρα της δημοσιογράφου έκανε μια σχετική ανάρτηση, αναφέροντας ότι δεν έχει πεθάνει, παρά τα όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος. Έγραψε: “Καλή ψυχή Αχιλλέα Μπέο. Είμαι εδώ στην πύλη με τον Άγιο Πέτρα και σας υποδέχομαι, αν συμφωνεί και ο ύψιστος”.

Επίσης, η Έλενα Ακρίτα σχολίασε τη στάση του Γιώργου Λιάγκα, λέγοντας: “Γιώργο Λιάγκα, ο Μπέος είπε πολλές φορές ότι ‘τρώω τη σύνταξη της… πεθαμένης μητέρας μου’ και εσύ απάντησες ‘δεν τα ξέρω εγώ αυτά’; Είσαι δημοσιογράφος, πρέπει να προστατεύεις το θιγόμενο πρόσωπο και όχι να επιτρέπεις τις αθλιότητες να αιωρούνται”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ