17χρονος μότοκρος – Ιεράπετρα: Η κηδεία του ατυχούς Μάριου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

17χρονος μότοκρος – Ιεράπετρα: Η κηδεία του ατυχούς Μάριου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

Αύριο Δευτέρα (29.01.2024) αναμένεται να λάβει χώρα η κηδεία του 17χρονου Μάριου Χουλάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένα δυστύχημα σε μία αυτοσχέδια πίστα motocross στη θέση Περιστεράς στην Ιεράπετρα. Η κηδεία του Μάριου θα λάβει χώρα στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας στις 14:00 το μεσημέρι, όπου συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο Μάριος έκανε προπόνηση στην αυτοσχεδιασμένη πίστα motocross, κατά τη διάρκεια της οποίας δυστυχώς ενεπλάκη σε ένα πολύ επικίνδυνο άλμα από χωμάτινο ανάχωμα. Παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος και προστατευτικό εξοπλισμό, δυστυχώς έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε από ύψος που εκτιμάται ότι ήταν από 12 έως 15 μέτρα, καταλήγοντας με την πλάτη στο έδαφος. Η πτώση του προκάλεσε κατάγματα στα πλευρά, εσωτερική αιμορραγία και βλάβες στα ζωτικά όργανά του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δύο ώρες αργότερα χάθηκε η μάχη για τη ζωή του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Στο περιστατικό ήταν παρόντες και οι στενότεροι φίλοι του Μάριου, οι οποίοι ήταν εκεί σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φίλοι του μαθητή του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας, κατέγραφαν τον θανάσιμο ακροβατισμό με τη βοήθεια μιας βιντεοκάμερας. Όταν είδαν τον Μάριο να χάνει την επαφή με τη μοτοσυκλέτα και να πέφτει στο έδαφος, κάλεσαν αμέσως τον ΕΚΑΒ για να του παράσχει βοήθεια.

Ετοιμότητα του νοσοκομείου

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν γρήγορα στο σημείο, καθώς ενημερώθηκαν για το σοβαρό τραύμα του νεαρού. Ζήτησαν άμεσα από τον αναπληρωτή διοικητή να είναι διαθέσιμος χειρουργός και αναισθησιολόγος. Ο εκτελών χρέη αναπληρωτής Διοικητής στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, κ. Γιάννης Πετράκης, ανέφερε: «Το περιστατικό μας έφθασε στις επείγοντα κατά τις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου. Πρόκειται για έναν νεαρό που είχε πέσει από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια ενός άλματος σε αυτοσχέδια πίστα motocross, και μας παραδόθηκε σε κατάσταση κώματος, με σοβαρά τραύματα. Παρά τις προσπάθειες μας, δυστυχώς, κατέληξε κατά τις 7 το βράδυ». Οι δικοί του συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο, έχοντας ακόμα ελπίδες για την επιβίωσή του. Όταν έμαθαν τον θάνατό του, έμειναν σοκαρισμένοι.

Διεξάγονται έρευνες

Η Τροχαία και το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας διεξάγουν έρευνα και προανάκριση σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, καθώς και σχετικά με τη λειτουργία αυτοσχέδιων ιδιωτικών πίστων προπόνησης motocross. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι υφίστανται εδώ και χρόνια δύο μή αδειοδοτημένες πίστες motocross σε ιδιωτικά αγροκτήματα, στις οποίες προπονούνται τακτικά παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών.

marios motocross2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ