16χρονος Νέα Σμύρνη – μητέρα: «Ήταν ατύχημα, το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας»

16χρονος Νέα Σμύρνη – μητέρα: «Ήταν ατύχημα, το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας»

Έντονο συναισθηματικό και ναρκισσιστικό σοκ στην κοινωνία τους προκάλεσε η τραγική δολοφονία του 16χρονου από τον 18χρονο αδερφό του στη Νέα Σμύρνη. Η μητέρα τους εξέφρασε την ανάγκη ανθρώπινης συμπόνιας και βοήθειας προς τον 18χρονο καθώς δεν πιστεύει ότι είναι ενδεχομένως ένας εγκληματίας, αλλά ένα παιδί που έχει ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης και κατανόησης. Η δήλωσή της έρχεται μετά την ασύλληπτη τραγωδία που συγκλόνισε τη τοπική κοινωνία της Νέας Σμύρνης στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αναφερόμενη σε αυτήν την τραγική στιγμή, η μητέρα διευκρινίζει ότι πάντοτε είχε προσέχει τα παιδιά της, και αυτή ήταν απλά μια δυσάρεστη στιγμή. Παρά την απελπισία της, επισημαίνει την ανάγκη για επιείκεια και συμπόνια από την κοινωνία προς τα παιδιά που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Η μητέρα, προσπαθώντας να δώσει νόημα σε αυτό το τραγικό συμβάν, εκφράζει την ανάγκη για υποστήριξη και απευθύνει έκκληση για ανοχή και ανθρωπιά προς τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, αντί να τα καταδικάζουμε.

Τον σκότωσε για τα ρούχα

Η δολοφονία έγινε κατά τις 19:30 το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, έχοντας ως αφορμή έναν καυγά μεταξύ του 18χρονου και του 16χρονου για μια μπλούζα. Η μάχη ξέσπασε μπροστά στα μάτια της μητέρας και της γιαγιάς τους, με αποτέλεσμα να καταλήξει με τη δολοφονία του μικρότερου αδερφού από τον μεγαλύτερο, που όπως αναφέρει η αστυνομία, χρησιμοποίησε ένα ψαλίδι για να τον σκοτώσει. Οι αναπτυξιακές Αρχές άρχισαν τις δικαστικές διαδικασίες εναντίον του 18χρονου για ανθρωποκτονία με πρόθεση και οπλοχρησία. Αναμένεται να υποβληθεί σε ανακρούσεις πριν δικαιολογηθεί.

Οι λεπτομέρειες του ανείπωτου έγκληματος αφέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. όπου παρέθεσαν ότι μετά από έντονο καβγά, ο 18χρονος αναζήτησε και εν τέλει βρήκε τον μικρότερο αδελφό του και τον δολοφόνησε μπροστά στη μητέρα τους και τη γιαγιά τους. Η κατάσταση εκτροχιάστηκε σε μια κλιμάκωση βίαιης σύγκρουσης μεταξύ τους, που οδήγησε στο μοιραίο τραυματισμό του 16χρονου με το ψαλίδι από τον 18χρονο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ