Ο 23χρονος Shayan εμφανίστηκε στην πρεμιέρα του νέου κύκλου του GNTM, το βράδυ της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου, και μίλησε στους κριτές για τη διαδρομή που τον έφερε από το Ιράν στην Ελλάδα. Ο ίδιος και η μητέρα του εγκατέλειψαν τη χώρα πριν από περίπου εννέα χρόνια, με την απόφαση να συνδέεται με την αλλαγή θρησκείας της μητέρας του και τις δυσκολίες που προέκυψαν στη ζωή τους εκεί. Η διαδρομή προς την Ελλάδα έγινε μέσω Τουρκίας.
«Ήταν πολύ δύσκολο να μη γνωρίζεις κανέναν, να μην ξέρεις τη γλώσσα, να αφήνεις όλους τους φίλους σου, το σπίτι σου, όλα τα πράγματα στη χώρα σου», είπε ο Shayan. Σήμερα εργάζεται στον χώρο της εστίασης, ενώ παράλληλα ασχολείται με το μόντελινγκ και τη μουσική, με στόχο να κάνει το επόμενο βήμα στη μόδα. Στο παρελθόν είχε ακούσει αρκετά σχόλια για την εμφάνισή του. «Με είχαν κοροϊδέψει παλιά, όταν έλεγα ότι ήθελα να γίνω μοντέλο. “Είσαι ψηλός, αλλά δεν έχεις τη μούρη και το σώμα”, μου έλεγαν. Το ακούω, αλλά ξέρω ποιος είμαι, τι είμαι», εξομολογήθηκε στην κάμερα του GNTM.
Μια φράση του αρκούσε για να περιγράψει τη σχέση με τη μητέρα του: «Σπίτι για μένα είναι εκεί που είναι η μάνα μου». Εκείνη μπήκε λίγο αργότερα στο πλατό και μίλησε για τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και για το γεγονός ότι σήμερα δεν έχει επικοινωνία με τον πατέρα του Shayan. «Ήρθαμε πριν 9-10 χρόνια, ήμουν πολύ μικρή και δεν ήξερα τι πρέπει να κάνω με τον Σαγιάν. Μετά, όμως, το βρήκαμε. Ο μπαμπάς του δεν ξέρω πού είναι, δεν μιλάμε καθόλου», είπε.
Η παρουσία της έφερε συγκίνηση, αλλά και πιο ανάλαφρες στιγμές, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το catwalk του γιου της. Οι πέντε κριτές ήθελαν να τη γνωρίσουν και εκείνη μπήκε στο στούντιο, με τους δυο τους να περπατούν πιασμένοι χέρι-χέρι στο πλατό. Η μητέρα του του έδωσε μάλιστα τις συμβουλές της μιλώντας στα Ιρανικά, με τον Άγγελο Μπράτη να αναλαμβάνει τη μετάφραση. Το τελικό «ναι» για την πρόκριση στην επόμενη φάση του GNTM το «κλείδωσε» εκείνη, συγκινημένη.
