Athens Book Space 2024: Δραστηριότητες σε έναν μοντέρνο χώρο

Athens Book Space 2024: Δραστηριότητες σε έναν μοντέρνο χώρο

Το Athens Book Space είναι ένας χώρος για ανάγνωση, χαλάρωση και εκδηλώσεις που εστιάζεται στο βιβλίο, βρίσκεται στο Πάρκο Ελευθερίας και φιλοξενεί δράσεις και παρουσιάσεις βιβλίων για όλες τις ηλικίες. Από τις 16 έως τις 29 Φεβρουαρίου, λειτουργεί ένα δημιουργικό εργαστήριο ανάγνωσης. Το Πάρκο Ελευθερίας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έχει μετατραπεί σε ένα ζωντανό, διαδραστικό και πολιτιστικό κέντρο. Μαζί με το Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων και τους πέντε νέους, φιλόξενους, θεματικούς κήπους, το Athens Book Space δημιουργεί έναν χώρο συνάντησης, γνώσης, μνήμης και πολιτισμού. Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επανέκθεση του Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου και για τη δημιουργία του Μουσείου Αντιδικτατορικού Αγώνα, με στόχο τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης της πόλης για τις επόμενες γενιές.

Athens Book Space στο Πάρκο Ελευθερίας

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων είναι ένας μοντέρνος χώρος ανάγνωσης, συνάντησης, χαλάρωσης και εκδηλώσεων με θέμα το βιβλίο, βρίσκεται στο καταπράσινο Πάρκο Ελευθερίας, στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας. Είναι ανοιχτός για όλους, προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε έντυπα και ψηφιακά βιβλία για παιδιά και ενήλικες, καθώς και 24ωρη δωρεάν πρόσβαση Wi-Fi, podcasts, συναντήσεις με συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων και πολλά άλλα. Αυτό το νέο πολιτιστικό κέντρο της Αθήνας υλοποιείται από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Δραστηριότητες στο Πάρκο Ελευθερίας

«Αποθήκη Ανθρώπων» Ειρήνη Δερμιτζάκη, Εκδόσεις Εύμαρος

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, 18:00

Ένα βιβλίο που ακολουθεί την ιστορία μιας Ελληνίδας ηθοποιού που μεταναστεύει στο Λονδίνο και βρίσκει δουλειά σε γηροκομείο, φροντίζοντας ασθενείς με άνοια. Στην εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου και στη συζήτηση θα συμμετέχει η συγγραφέας Ειρήνη Δερμιτζάκη και η διαχειρίστρια γκρουπ φροντιστών Άνοιας-Αλτσχάιμερ, Σίσσυ Μαρούλη. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Σωτήρης Δούβρης. Η εκδήλωση συνοδεύεται από μουσική επιμέλεια της Κάρμεν Ζωγράφου.

«Οι περιπέτειες του Ξάπλα»

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Μαρίζας Τσαγκά για παιδιά προσχολικής ηλικίας Εκδόσεις Κομνηνός, εικονογράφηση: Χρύστα Δημαρέλου

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, 12:00-14:00

Ένα βιβλίο που περιγράφει τη φιλία ενός κοριτσιού με τον Ξάπλα, έναν παιχνιδιάρικο γατούλη, καθώς αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις στην αυλή της οικογένειας. Η συγγραφέας Μαρίζα Τσαγκά και η Χριστίνα-Αλίκη Δεληβοριά-Δημαρέλου, M.Ed. Λογοθεραπεύτρια, Ειδική Παιδαγωγός, Εκπαιδευτική Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια θα παρουσιάσουν το βιβλίο. Απαιτείται κράτηση θέσης καλώντας στο τηλέφωνο 6974802645.

«Οι φωνές μας μαζί»

Εργαστήριο δημιουργικής ανάγνωσης από την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι» για ενήλικο κοινό

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00

Οι ενήλικες συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα, αξιοποιώντας ποικίλα εκφραστικά μέσα και εξοικειώνονται με τη διαδικασία της δημιουργικής ανάγνωσης. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση γίνονται από τον Χρήστο Χριστόπουλο. Απαιτείται κράτηση θέσης καλώντας στο τηλέφωνο 6974802645.

«Ποιος σκότωσε τον Γκράμσι»

Δημήτρης Δεληολάνης, Εκδόσεις Στοχαστής. Υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας Δοκιμίου-Μαρτυρίας

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00

Ένα βιβλίο που εξερευνά τη ζωή του Γκράμσι και του Παλμίρο Τολιάτι, με σκοπό να αποκαλύψει την αλήθεια γύρω από τον θάνατό του. Ο συγγραφέας Δημήτρης Δεληολάνης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και έχει επίσης συμμετάσχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καλέσουν για κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 6974802645.

The rephrased article is now more readable without losing any essential information. I kept some HTML tags to maintain the structure and ensure proper rendering.Σε ηλικία 13 ετών, ο συγγραφέας ακολούθησε την οικογένειά του στην Ιταλία. Έχει αποφοιτήσει και έχει το διπλωματικό της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης. Ήταν ανταποκριτής για 35 χρόνια της ΕΡΤ στη Ρώμη και εξακολουθεί να συνεργάζεται με ελληνικά και ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όπως το ilManifesto, το Ytali.com, το SLPress.gr, κ.α. Επιπλέον, συμμετέχει στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού Τετράδια. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Γωγώ Αλεξανδρή και έχει δύο γιους, τον Λουκά και τον Ηλία. Το πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο “Ποιος σκότωσε τον Γκράμσι” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Στοχαστής.

Το βιβλίο “Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής ιστορίας” του Σταύρου Παναγιωτίδη, που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Κέδρος, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, από τις 18:00 έως τις 20:00.

Το βιβλίο αναλύει τα λάθη που έχουν περάσει στην ιστορία σε τέσσερα μεγάλα κεφάλαια περιλαμβάνοντας την αρχαιότητα και το Βυζάντιο, τους μύθους της Τουρκοκρατίας και της Ελληνικής Επανάστασης, τους μύθους του εικοστού αιώνα και τις διάσημες φράσεις που δεν ειπώθηκαν ποτέ, όπως αποδεικνύει ο συγγραφέας με αδιάσειστα στοιχεία και αποσπάσματα από μελέτες καταξιωμένων ιστορικών.

Ο Σταύρος Παναγιωτίδης γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη, είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και την Ιστορία. Επίσης, είναι διδάκτορας Σύγχρονης Ιστορίας και ζει στην Αθήνα. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου “Κουρασμένο μέλι”.

Παράλληλα, αν βρίσκεστε στο Πάρκο Ελευθερίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την εικαστική έκθεση “The condition of (im)- Possibility: The Invaders” στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων από τις 8 έως τις 25 Φεβρουαρίου, με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://athensbookspace.gr, ή καλώντας στο: 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-18:00, Σαββατοκύριακο: 10:00-15:00). Το Athens Book Space διαχειρίζεται η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ