Χθες βράδυ η Μπαρτσελόνα γύρισε σπίτι με άδεια χέρια από το Pavelló Barris Nord, όπου έπεσε 90-80 από τη Γέιδα. Η ήττα αυτή έριξε τους μπλαουγκράνα στην πέμπτη θέση της Liga Endesa με απολογισμό 18-9. Ο Τσάβι Πασκουάλ και η ομάδα του είχαν ήδη το μυαλό τους στο play-in της EuroLeague κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, που γίνεται αύριο στο Παλάου Μπλαουγκράνα στις 21:45.
Η Γέιδα παίρνει ανάσα με μεγάλη νίκη
Ο Οριόλ Πάουλι έκανε τα πάντα για τη Γέιδα, με 27 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, μόνο 2 λάθη σε όλο το ματς. Δίπλα του ο Μέλβιν Έτζιμ πρόσθεσε 20 πόντους και 9 ριμπάουντ, βοηθώντας την ομάδα να φτάσει σε απολογισμό 10-17. Για τη Μπαρτσελόνα ξεχώρισε ο Ντάριο Μπριθουέλα με 21 πόντους, ενώ ο Γουίλ Κλάιμπερν έβαλε 12 πόντους και 5 ασίστ.
Τζέιμς Μπέιτμον και Ντάνι Γκαρσία βοήθησαν κι αυτοί με 16 και 11 πόντους αντίστοιχα. Η Γέιδα ανέβηκε λίγο στη βαθμολογία μετά από αυτή την επιτυχία.
Τα δεκάλεπτα: 24-21, 41-46, 65-61, 90-80
Τα highlights της αναμέτρησης:
Μάλαγα σε μαύρη σειρά, Γρανάδα χαμογελά
Από την άλλη πλευρά, η Μάλαγα έφυγε ηττημένη με 83-71 από το Palacio Municipal de Deportes της Γρανάδας, φτάνοντας την πέμπτη σερί ήττα. Τώρα η ομάδα του Ίμπον Ναβάρο κάθεται στο 15-12, ενώ η Γρανάδα, που ήταν ουραγός με 4-23, πήρε μια ανάσα. Η Μάλαγα ετοιμάζεται για τον ημιτελικό του Final-4 στο BCL κόντρα στην ΑΕΚ στις 7 Μαΐου στις 22:00.
Στη Μάλαγα πάλεψαν ο Κέντρικ Πέρι με 12 πόντους, ο Τάισον Πέρες με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Κρις Ντουάρτε με 11 πόντους και 4 ασίστ, και ο Τζέιμς Γουέμπ με άλλους 11.
Για τη Γρανάδα ο Λούκα Μπόζιτς κυριάρχησε με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Ιλάιας Βάλτονεν έβαλε 14 πόντους. Χασέλ Πέρες πρόσθεσε 12 πόντους, ενώ ο Γουίλιαμ Χάουαρντ είχε 10 πόντους και 5 ριμπάουντ. Αυτή η νίκη ήρθε ξαφνικά για την ουραγό.
Τα δεκάλεπτα: 24-9, 41-31, 67-53, 83-71
Τα highlights της αναμέτρησης: