Τρόποι για να κάνεις το σεξ ακόμα πιο ευχάριστο

Τρόποι για να κάνεις το σεξ ακόμα πιο ευχάριστο

Ίσως γνωρίζεις ότι το σεξ μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή καρδιοαναπνευστικής άσκησης. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του στρες, παρόμοια με μια προπόνηση cardio, αρκεί απλά να διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Αυτό μπορεί να έχει και μια δεύτερη ερμηνεία. Για να απολαμβάνεις πλήρως μια καρδιοαναπνευστική άσκηση, είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτήν.

Το να προετοιμάζεσαι για το σεξ, που στην ουσία του απαιτεί κίνηση από διαφορετικές μυικές ομάδες, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας, στην ανακούφιση από τον πόνο κατά τη διείσδυση και φυσικά, στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας, μεταξύ άλλων.

Κάρδιο

Οποιαδήποτε δραστηριότητα που βελτιώνει την φυσική σου κατάσταση, βοηθά στην καλύτερη ροή του αίματος. Να θυμάσαι ότι η κακή κυκλοφορία αίματος μπορεί να επηρεάσει τη στύση και τη λίπανση του κόλπου. Έρευνες έχουν δείξει ότι η αερόβια άσκηση βελτιώνει τη διέγερση σε και τα δύο φύλα.

Επιπλέον, αυξάνει την αντοχή, η οποία είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Για να επιτύχεις αυτά τα σημεία, μπορείς να προσθέσεις γρήγορο περπάτημα (που θα αυξήσει την καρδιακή σου συχνότητα και θα σε κάνει να ιδρώνεις), τρέξιμο, κολύμπι και ποδηλασία στην καθημερινότητά σου.

Ενδυνάμωση

Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης συνήθως περιλαμβάνουν αντίσταση. Με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεις τους μύες που απαιτούνται για κάθε καθημερινή δραστηριότητα, αλλά και βοηθάς στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης. Ένα απλό παράδειγμα είναι οι ανασηκωμένες πιέσεις. Οι πιο προηγμένες απαιτούν βάρη ή λάστιχα, κάτι που επιβαρύνει τους μύες και τους ενισχύει.

Κοιλιακοί

Η εργασία στους μύες του κορμού (κοιλιακοί και ραχιαίοι) είναι σημαντική, καθώς συμμετέχουν σε όλες τις κινήσεις κατά τη διάρκεια του σεξ. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων για τους κοιλιακούς, από σανίδες έως παραδοσιακά “σηκώματα”. Έτσι, μπορείς να βρείς κάτι που σου ταιριάζει και να ενισχύσεις ένα σημαντικό μέρος του σώματός σου.

Kegels

Για να ετοιμάσεις τους μύες γύρω από τον κόλπο και τον ορθό, απαραίτητες για έντονους οργασμούς και καλύτερο έλεγχο στους άντρες, οι ασκήσεις Kegels είναι απαραίτητες.

Να θυμάσαι ότι πολλές γυναίκες αναφέρουν πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτός ο πόνος μπορεί να εξαφανιστεί αν ενδυναμώσεις και χαλαρώσεις τους πελβικούς μύς, που θα συμβάλει στην ανέσεις και ευελιξία κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτό επιτρέπει τη συστολή και την πλήρη χαλάρωση των μυών κατά την ερεθισμένη κατάσταση.

Μία άλλη τεχνική για την ενδυνάμωση αυτών των μυών είναι η διαγραμματική αναπνοή. Η Yoga και το Pilates μπορούν επίσης να βοηθήσουν, δουλεύοντας τα ισχία που είναι σημαντικά για την καθημερινή κίνηση.

Καλή απόλαυση!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ