Τα 10 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε πριν την προπόνηση στο γυμναστήριο

Η εποχή της εγγραφής στα γυμναστήρια πλησιάζει και πολλοί ανθρώποι σπεύδουν να γυμναστούν. Όμως, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε πριν την προπόνηση, προκειμένου να έχετε τα μέγιστα οφέλη από την προσπάθειά σας. Πάρτε υπόψην αυτές τις συμβουλές για μια ασφαλή και αποτελεσματική προπόνηση.

1. Μην κάνετε cardio πριν την προπόνηση: Το cardio μπορεί να εξαντλήσει τον οργανισμό σας και να μειώσει την ικανότητά σας να κάνετε άσκηση με βάρη. Αν θέλετε να αυξήσετε τη μυϊκή σας ανάπτυξη, προτιμήστε να κάνετε αμέσως μυϊκή ενδυνάμωση.

2. Μην κάνετε ασκήσεις ενεργοποίησης μυών: Οι ασκήσεις ενεργοποίησης των μυών δεν είναι απαραίτητες πριν την προπόνηση. Αντίθετα, επιλέξτε τις σωστές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης για αποτελεσματικότερα αποτελέσματα.

3. Αποφύγετε τις στατικές διατάσεις: Οι παραδοσιακές στατικές διατάσεις πριν την προπόνηση μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση σας. Αντί αυτού, εστιάστε σε μια βασική ακολουθία ασκήσεων με βάρη για την προθέρμανση των μυών σας.

4. Μην παραλείψετε την προθέρμανση: Η προθέρμανση είναι σημαντική για να προετοιμαστείτε σωστά για την προπόνηση. Κάντε ένα σύντομο set ασκήσεων με βάρη για να ζεστάνετε τους μύες σας, τις αρθρώσεις σας και το νευρικό σας σύστημα.

5. Μην εστιάζετε μόνο στους κοιλιακούς: Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλές επαναλήψεις κοιλιακών πριν την προπόνηση. Αν θέλετε να ενισχύσετε τους κοιλιακούς σας, εντάξτε τις ασκήσεις για τον κοιλιακό στην προπόνηση με βάρη.

6. Μην εκτελείτε ασκήσεις απομόνωσης πριν από τις συνδυαστικές ασκήσεις: Αποφύγετε τις ασκήσεις απομόνωσης για μικρότερες μυϊκές ομάδες πριν από τις συνδυαστικές ασκήσεις για μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες. Αυτό μπορεί να κουράσει τους μικρότερους μύες και να επηρεάσει την απόδοσή σας.

7. Βεβαιωθείτε ότι είστε ενυδατωμένοι: Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την σωματική και πνευματική απόδοσή σας. Προτιμήστε να πίνετε νερό πριν την προπόνηση για να αποφύγετε την αφυδάτωση και τη δυσφορία.

8. Αποφύγετε την υπερβολική διατροφή πριν την προπόνηση: Μην τρώτε μεγάλες ποσότητες φαγητού που περιέχουν πολλή φυτική ίνα ή πλούσια σε λίπη λίγες ώρες πριν την προπόνηση. Προτιμήστε ένα μικρό και ισορροπημένο γεύμα για να είστε άνετοι κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

9. Μην υπερφορτώνετε τον οργανισμό σας με συμπληρώματα πριν την προπόνηση: Η υπερβολική κατανάλωση συμπληρωμάτων μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα και καταρρεύσεις. Επιλέξτε συμπληρώματα με τη σωστή σύνθεση και βάσει των έρευνων.

10. Έχτισε ένα πλάνο: Μην πηγαίνετε στο γυμναστήριο χωρίς ένα δομημένο πλάνο. Προγραμματίστε μια συγκεκριμένη σειρά ασκήσεων και επαναλήψεων και παρακολουθήστε την πρόοδό σας για καλύτερα αποτελέσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ