Πώς να αναγνωρίσεις ότι χάνεις μυς αντί για λίπος κατά τη διάρκεια δίαιτας

Πώς να αναγνωρίσεις ότι χάνεις μυς αντί για λίπος κατά τη διάρκεια δίαιτας

Η διαδικασία αδυνατίσματος μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν γίνεται με τρόπο που δεν είναι φυσιολογικός και υγιεινός. Αυτό συμβαίνει όταν υιοθετείς ακραίες δίαιτες με περιορισμούς και εξαντλητική άσκηση.

Το σωστό αδυνάτισμα προϋποθέτει τη συνδυασμένη προσπάθεια διατροφής και άσκησης. Αυτός ο συνδυασμός είναι ο κατάλληλος τρόπος για να μειώσεις το βάρος σου και να το διατηρήσεις σε υγιές επίπεδα.

Κατά τη διαδικασία αδυνατίσματος, ο στόχος είναι η μείωση του σωματικού λίπους και η αύξηση της μυϊκής μάζας. Ωστόσο, μπορεί να συμβεί το αντίθετο, όπου χάνεις μυική μάζα αντί για λίπος.

Αν αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τα παρακάτω σημάδια, τότε υπάρχει πιθανότητα να χάνεις μυς αντί για λίπος:

1. Αισθάνεσαι καταπονημένος κατά τη γυμναστική

Ενώ είναι φυσιολογικό να νιώθεις κούραση κατά τη γυμναστική, αν αισθάνεσαι συνεχώς εξουθενωμένος, μπορεί να χάνεις μυική μάζα αντί για λίπος.

2. Νιώθεις αδύναμος στις καθημερινές δραστηριότητες

Η μείωση της μυϊκής μάζας μπορεί να σε κάνει να νιώθεις αδύναμος σε καθημερινές δραστηριότητες όπως το περπάτημα ή το ανέβασμα σκαλοπατιών.

3. Το ποσοστό λίπους παραμένει σταθερό

Αν παρατηρείς ότι το ποσοστό σωματικού λίπους παραμένει ίδιο ενώ χάνεις βάρος, είναι πιθανό να καίς μυς αντί για λίπος.

4. Γίνεται γρήγορη απώλεια βάρους

Η γρήγορη απώλεια βάρους συνήθως οδηγεί στην απώλεια μυϊκής μάζας αντί για λίπος. Η σταδιακή απώλεια βάρους είναι πιο υγιής και βιώσιμη.

5. Δεν προοδεύουν οι προπονήσεις

Αν δεν βλέπεις βελτίωση στην απόδοσή σου στη γυμναστική, μπορεί να χάνεις μυϊκή μάζα.

6. Νιώθεις κουρασμένος συνεχώς

Η συνεχής κούραση μπορεί να σημαίνει ότι δεν τρέφεσαι επαρκώς και ο οργανισμός σου χρησιμοποιεί τη μυϊκή μάζα για ενέργεια.

Για να χάσεις βάρος με υγιή τρόπο και να διατηρήσεις τη μυϊκή μάζα, συνιστάται να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και να ασκείς μετριασμένα. Επίσης, συμβουλεύσου έναν ειδικό διατροφολόγο για περαιτέρω συμβουλές και οδηγίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ