Ο Ντουράντ εξαγριώθηκε: “Μας θεωρούν σαν ζώα στο τσίρκο”

Ο Ντουράντ εξαγριώθηκε: “Μας θεωρούν σαν ζώα στο τσίρκο”

Ο Κέβιν Ντουράντ αντέδρασε σε ένα περιστατικό που συνέβη στο Ντάλας με φίλους της ομάδας Μάβερικς.

Κατά την άφιξη των Σανς, παρατήρησε ότι δύο φίλοι του αντικαθιστούνται με “σκ@λα”. Πλησίασε άμεσα και τους ζήτησε εξηγήσεις. Αυτοί ζήτησαν συγνώμη. Ακόμη και ένας ασφαλίτης του γηπέδου πρότεινε να τους απομακρύνει, αλλά αυτός αρνήθηκε λέγοντας “είμαστε ενήλικες”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το παιχνίδι των Σανς, επανέφερε το θέμα, με σκληρά λόγια.

“Φαίνεται σαν να μας βλέπουν ως αντικείμενα πολλές φορές. Οπότε, όταν έχεις την ευκαιρία να διαμαρτυρηθείς για τα συναισθήματά σου, γίνεται άμεσα συγνώμη. Για αυτούς, είμαστε όπως τα ζώα σε ένα τσίρκο. Είμαστε για διασκέδαση, όχι πραγματικά άτομα. Το καταλαβαίνω. Γνωρίζω πως ορισμένοι άνθρωποι θέλουν να μας έχουν κοντά στα ζώα στο ζωολογικό, και το πετυχαίνουν. Αλλά όταν πλησιάζουν, αναγνωρίζουν ότι είμαστε άνθρωποι κι εμείς. Και πρέπει να μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό.”

“Θα μπορούσα να τους αποβάλω από το γήπεδο. Με αποκάλεσαν “σκ@λα”. Δεν με πλήγωσαν σωματικά. Αλλά ήθελα να το συνειδητοποιήσουν. Με αποκάλεσαν “σκ@λα” όταν εισέβαινα στο γήπεδο και δεν γυρνούσα. Ο κόσμος το κάνει αυτό, με αποκαλεί δειλό και “σκ@λα” όταν τους γυρίζω την πλάτη.”

“Δεν μπορώ να κάνω κανένα από αυτά. Θα καταστρέψει ό,τι έχω οικοδομήσει. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να μιλήσεις στον κόσμο, να τραβήξεις την προσοχή του, να ξεκινήσεις μια συζήτηση αντί να τον χλευάσεις. Θα μπορούσα να τους αποβάλω τώρα, να τους απαγορεύσω την πρόσβαση στο γήπεδο για κάποιο διάστημα, αλλά ήθελα να με δουν να παίζω”, είπε αποφασιστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ