Λαρεντζάκης: Να διεκδικήσουμε τον τίτλο (εικόνες)

Λαρεντζάκης: Να διεκδικήσουμε τον τίτλο (εικόνες)

Η διεκδίκηση του τίτλου και τίποτα λιγότερο, είναι ο στόχος του Ολυμπιακού στο Final-4 της EuroLeague, όπως τόνισε τη Δευτέρα στη Media Day ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Συγκεκριμένα ο γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε:

Για τις σκέψεις του πριν από το Final-4

Δεν είναι πολλές. Πάμε εκεί ακόμα πιο έμπειροι, πιο πεινασμένοι για να φτάσουμε έως το τέλος”.

Για τον περσινό τελικό με τη Ρεάλ:

Σίγουρα περνάει από το μυαλό μας. Έχουμε ξαναπαίξει φέτος με την Ρεάλ. Ξέρουμε όμως τις δυνατότητές της και τις αδυναμίες της. Πάμε εκεί ως ομάδα, ο καθένας να θυσιαστεί, να δώσει ότι μπορεί για να περάσουμε στον τελικό. Το παιχνίδι δεν είναι πολύ εύκολο”.

Για τη σχέση του φετινού με τον περσινό Ολυμπιακό:

Πάνω κάτω είναι στα ίδια επίπεδα. Υπάρχει εμπειρία από όλα τα παιδιά. Ο κόουτς δίνει αυτό που χρειάζεται με τις ομιλίες και την προπόνηση πριν από αυτό το τετραήμερο”.

Για τις δύο ήττες από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κανονική περίοδο εν μέσω πολλών απουσιών:

Γενικά όλη την χρονιά έχουμε απουσίες. Έχουμε πει πως όταν η ομάδα είναι πλήρης θα δούμε τελείως διαφορετικό Ολυμπιακό, κάτι που έγινε στον δεύτερο γύρο. Κάναμε ένα τρομερό σερί νικών. Ξέρουμε το μέγεθος της Ρεάλ. Θεωρώ ότι ματσάρουμε αρκετά καλά και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και ανυπομονησία να παίξουμε το παιχνίδι”.

allstarbasket.gr

Για το εάν η άμυνα δίνει τις νίκες και η επίθεση τους τίτλους:

Είναι ένας συνδυασμός πιστεύω. Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι προσωπικότητες. Η ομάδα όμως μπορεί να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση μέσα στο παιχνίδι και να συνεχίσει. Αλλά αν τα παιχνίδια στο τέλος είναι κοντά θα κριθεί στις προσωπικότητες κάθε ομάδας”.

Για το εάν υπάρχει λιγότερη πίεση φέτος, που ο Ολυμπιακός δεν θεωρείται φαβορί, όπως ήταν πέρυσι:

Η πίεση πάντα υπάρχει. Η πίεση και το άγχος όμως πρέπει να σε κάνουν καλύτερο και να σου βγάζουν το ένστικτο της επιβίωσης. Πάμε για να διεκδικήσουμε τον τίτλο, δεν υπάρχει κάτι λιγότερο”.

Για το επίπεδο του Final-4:

Είναι οι καλύτερες τέσσερις ομάδες ανά χρονιά. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Είναι υψηλό το επίπεδο”.

Για το εάν προτιμά σειρές αγώνων κι όχι σύστημα Final-4:

Η αλήθεια είναι ότι η σειρά των αγώνων δείχνει ποιος είναι καλύτερος σε βάθος χρόνου. Η καλύτερη ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει. Προσωπική άποψη είναι ότι το Final-4 έχει ιδιαίτερη αίγλη, είναι παιχνίδια νοκ-άουτ, μπορεί να γίνει οτιδήποτε, όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν τον τίτλο”.

allstarbasket.gr 

 

Για τις ήττες του Ολυμπιακού πέρυσι και πρόπερσι στα τελευταία σουτ, από Εφές και Ρεάλ:

Μακάρι να μην φτάσει εκεί και να έχουμε κερδίσει πολύ πιο νωρίς”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ