Ζούρος: Η εμπειρία του Ολυμπιακού κι ο ενθουσιασμός του Παναθηναϊκού

Ζούρος: Η εμπειρία του Ολυμπιακού κι ο ενθουσιασμός του Παναθηναϊκού

Ο Ηλίας Ζούρος μίλησε στην εκπομπή “Άμεσο Ριπλέι” του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Γιάννη Λαμπίρη για το Final-4 της EuroLeague αλλά και τη σύντομη θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ.

Αναλυτικά είπε:

Για την παρουσία των δύο “αιωνίων” στο Final-4 της Ευρωλίγκας:

“Ο Παναθηναϊκός φέτος έκανε μια πορεία που ίσως ο περισσότερος κόσμος δεν περίμενε.

Όταν ξεκινάς με έναν καινούργιο προπονητή και αρκετούς καινούργιους παίκτες δεν είναι εύκολο να φτάσεις μέχρι το Final-4. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία, κέρδισε τον κόσμο και επέστρεψε ο κόσμος, κομμάτι πολύ σημαντικό για την επιτυχία μιας ομάδας, έκανε μεγάλες νίκες που τόνωσαν την αυτοπεποίθηση της ομάδας, μέχρι που έφτασε στο Final-4. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Παναθηναϊκό.

Απ’ την άλλη, επίσης είναι κατόρθωμα για τον Ολυμπιακό, αλλά, επειδή το έχει πετύχει συνεχόμενα χρόνια, για κάποιους θεωρήθηκε δεδομένο, ενώ δε θα έπρεπε να είναι έτσι. Το να φτάσεις στο Final-4 είναι επιστέγασμα της δουλειάς μιας ολόκληρης χρονιάς και μιας τεράστιας προσπάθειας σε όλη τη διάρκεια. Θα είναι πολύ δυνατό για το μπάσκετ μας μια ομάδα να κερδίσει έναν τέτοιον τίτλο”.

Για τη φετινή σεζόν με την ΑΕΚ:

“Για εμένα αφήνει σίγουρα μια πικρή “γεύση”. … πολλές φορές είναι λάθος το timing.

Έπεσα ίσως σε μία απ’ τις χειρότερες στιγμές … με τραυματισμούς, με δυσκολίες, με δυσλειτουργίες σε διαφορετικά θέματα που υπήρξαν ειδικά στο τέλος. Δεν υπήρχε ομαλή λειτουργία της ομάδας, δεν υπήρχαν προπονήσεις, έλειπαν παίκτες και δυστυχώς η ομάδα της ΑΕΚ δε μπόρεσε να φτάσει εκεί που γενικά αξίζει σε αυτήν την ομάδα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ