Σάκοτα: Γιατί ζητούσα τρίποντο στο κρίσιμο σημείο

Σάκοτα: Γιατί ζητούσα τρίποντο στο κρίσιμο σημείο

Η ανάλυση του αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό από τον πολύπειρο κόουτς.

Οι δηλώσεις του Ντράγκαν Σάκοτα μετά τον αγώνα στο ΣΕΦ

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, στάθηκε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ανέλυσε την προσπάθεια της ομάδας του και τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση ενόψει των επόμενων κρίσιμων αναμετρήσεων.

Η τελευταία φάση και η στρατηγική

Ο Σάκοτα αναφέρθηκε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, όπου η ΑΕΚ περίμενε ένα φάουλ από τον αντίπαλο (σ.σ. ο Ολυμπιακός είχε ακόμα ένα φάουλ να δώσει και ο Λαρεντζάκης προσπάθησε να το εκτελέσει στον Τάκερ). Η στρατηγική, όπως εξήγησε, ήταν να ετοιμαστεί μια επαναφορά και να επιτευχθεί ένα τρίποντο για να διεκδικήσει η ομάδα τη νίκη.

“Θέλαμε ένα τρίποντο στο τέλος για να… κλέψουμε το παιχνίδι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντράγκαν Σάκοτα, υπογραμμίζοντας την επιθυμία για ανατροπή σκορ με έναν αιφνιδιασμό.

“Κάναμε κάποια λάθη, έχουμε πράγματα να διορθώσουμε μέχρι το Final-4 του BCL”, πρόσθεσε ο κόουτς της “Ένωσης”, τονίζοντας την ανάγκη προσαρμογής και βελτίωσης.

Αναλυτικές παρατηρήσεις του Ντράγκαν Σάκοτα

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παρουσιάζουν την εικόνα του αγώνα από την οπτική του:

  • “Ήταν δυνατό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός παίζει πολύ πιεστική άμυνα.”
  • “Εννοείται ότι κάποια στιγμή θα κάνουμε λάθη, κουραζόμαστε και δεν έχουμε πολλούς παίκτες.”
  • “Δεν είχαμε τον Ζώη (σ.σ. Καράμπελα) που τραυματίστηκε, και μας έλειψε το φρεσκάρισμα.”
  • “Τα λάθη είναι κομμάτι του παιχνιδιού.”
  • “Στο τέλος ήταν δύσκολο να δημιουργήσουμε κάτι, γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλος είχε να δώσει ένα ακόμη φάουλ.”
  • “Σε τέτοιες περιπτώσεις πας να… κλέψεις το παιχνίδι με ένα τρίποντο, γιατί με αυτόν τον τρόπο γυρίζει το σκορ.”
  • “Θέλαμε ένα δυνατό παιχνίδι ενόψει του Final Four, κάναμε κάποια λάθη και σίγουρα οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι πολύ δυνατές.”
  • “Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο έτοιμοι.”

Ο Σάκοτα αναγνώρισε την πίεση της άμυνας του Ολυμπιακού και την κόπωση των παικτών της ΑΕΚ λόγω και των απουσιών, ιδιαίτερα του Ζώη Καράμπελα. Τα λάθη θεωρήθηκαν φυσιολογικό κομμάτι του παιχνιδιού, ενώ η δυσκολία δημιουργίας στην τελευταία φάση, εν γνώσει του επερχόμενου φάουλ, οδήγησε στην απόπειρα του “κλεψίματος” με τρίποντο.

Ο αγώνας αυτός υπήρξε, όπως επεσήμανε ο Σάκοτα, μια σημαντική προετοιμασία ενόψει του Final Four του BCL, όπου η ΑΕK θα αντιμετωπίσει πολύ δυνατούς αντιπάλους. Η διόρθωση των λαθών και η βελτίωση της ετοιμότητας αποτελούν προτεραιότητα.

Δείτε τις δηλώσεις του Ντράγκαν Σάκοτα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ