Το νέο ηλεκτρικό Crossover VinFast VF 7 από το Βιετνάμ

Η εταιρεία VinFast από το Βιετνάμ επεκτείνεται γρήγορα στις δυτικές αγορές. Μετά το VF 8, παρουσίασε το υπερυψωμένο VF 7, το οποίο διαθέτει 201 έως 348 ίππους και αυτονομία έως 460 χιλιόμετρα.

Το VinFast VF 7 θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024 στην αγορά του Βιετνάμ, με τιμές μεταξύ 30 και 37 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για ένα οικογενειακό όχημα με μήκος 4,545 μέτρα, το οποίο στοχεύει να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως το Volkswagen ID.4 και το Nissan Ariya.

Vinfast VF7 03

Το σχήμα του VF 7 διατηρεί τα χαρακτηριστικά ενός SUV, με έναν σχεδιασμό που δεν είναι ούτε υπερβολικά φουτουριστικός ούτε υπερβολικά συντηρητικός για τα δεδομένα ενός ηλεκτρικού οικογενειακού αυτοκινήτου. Το ρύγχος έχει μια λεπτή φωτεινή μπάρα σε όλο το μήκος του και τέσσερις μικρότερες στις άκρες και στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Οι πλευρές διαθέτουν δυναμικό σχεδιασμό, με την τρίτη κολόνα να έχει ενδιαφέρον σχήμα και τις πίσω γυάλινες επιφάνειες να προσδίδουν δυναμισμό, μαζί με την αεροτομή στην οροφή.

Vinfast VF7 02

Στο πίσω μέρος επαναλαμβάνεται το μοτίβο V, που παραπέμπει στο όνομα της εταιρείας, και συμπληρώνεται από LED φωτισμό. Όλα τα μοντέλα έχουν πανοραμική οροφή και ζάντες 19 ιντσών, με δυνατότητα επιλογής τροχών 20-21”.

Το VF 7 θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος και αυτονομίας: η βασική Eco διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα με 201 ίππους και η πλουσιότερη Plus δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική ισχύ 348 hp. Η πρώτη είναι δικίνητη, ενώ η δεύτερη τετρακίνητη. Η επιτάχυνση 0-100 km/h είναι 7,5 και 6,5 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Vinfast VF7 04

Οι δύο εκδόσεις διαφέρουν και στην μπαταρία: η Eco έχει μια μπαταρία χωρητικότητας 59,6 kWh, ενώ η Plus 75,3 kWh. Άρα, η αυτονομία της πρώτης είναι πάνω από 460 χιλιόμετρα και λιγότερη κατά περίπου 20 χιλιόμετρα από τη δεύτερη, λόγω του αυξημένου βάρους της δεύτερης μπαταρίας.

Vinfast VF7 07

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι το εσωτερικό είναι μίνιμαλ και απέρριτο, με την κεντρική ψηφιακή οθόνη να ξεχωρίζει, με μια οθόνη 12,9 ιντσών στην έκδοση Eco και 15 ιντσών στην Plus. Επιπλέον, το εσωτερικό έχει φωτεινότητα από τη διχρωμία του, ενώ το τιμόνι είναι σπορ με flat-bottom σχήμα.

Vinfast VF7 06

Το VinFast VF 7 είναι επίσης εξοπλισμένο με πληθώρα elektronikών συστημάτων υποστήριξης, περιλαμβάνοντας το Adaptive Cruise Control, συστήματα διατήρησης λωρίδας, πρόβλεψης ανατροπής και ημι-αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2. Επίσης, οι υψηλότερες εκδόσεις θα περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις για την διασταυρούμενη κίνηση και τυφλά σημεία, μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ